Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ICA återkallar sesamfrön

ICA återkallar sesamfrön eftersom det finns risk att produkten innehåller bekämpningsmedlet etylenoxid som är förbjudet i livsmedel inom EU.

Enligt leverantören ska två batcher av produkten vara berörda men ICA väljer att återkalla produkten, oavsett bäst-före-datum, som en försiktighetsåtgärd.

Produkten tillhör ICA:s I love eco-sortement och det gäller mer specifikt Ekologiska Sesamfrö i förpackning om 350g.

”Vi ser allvarligt på det inträffade och utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen”, säger Lena Sparring, kvalitetschef Ica Sverige i ett pressmeddelande.

Ica uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den Ica-butik där den köptes, reklamera via ica.se, alternativt kontakta Ica:s kundkontakt på telefon 020-83 33 33.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.