Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ica återkallar pesto: ”Vi utreder det inträffade”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Ica återkallar sin ”Pesto Arrabbiata”. 

Produktens innehåll stämmer inte överens med ingrediensförteckningen, och den kan därför innebära en risk för allergiker. 

– Innehållet och förpackning har förväxlats vilket vi beklagar, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige, i ett pressmeddelande.  

Ica återkallar förpackningar av ”ICA Pesto Arrabbiata” med bäst före datum 2020-09-14. 

Återkallelsen avser förpackningsstorlek 130 gram, skriver Ica i ett pressmeddelande, vilket Aftonbladet först rapporterade om. 

– Innehållet och förpackning har förväxlats vilket vi beklagar. Produkten är märkt som Pesto Arrabbiata men innehåller paprikapesto, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige, i pressmeddelandet. 

Produkten innehåller allergenerna cashewnötter, mandel och mjölk och de deklareras inte i ingrediensförteckningen. 

– Vi utreder det inträffade och har en dialog med producenten för att säkerställa att det inte ska hända igen, säger Lena Sparring. 

Produkterna kan ha sålts i butiker i hela landet och livsmedelskedjan uppmanar kunder att lämna tillbaka produkten till butiken där den köptes, reklamera via ica.se eller kontakta ICAs kundkontakt på telefon 020-83 33 33. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.