Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

ICA återkallar gräddsås som innehåller allergen

ICA återkallar produkten ICA Gräddsås.
Foto: Pressbild
Ica
Foto: ICA

ICA återkallar produkten ICA Gräddsås.

Orsaken är att den innehåller senap som inte deklareras på förpackningen och således kan utgöra en hälsofara för konsumenter som är allergiska mot senap.

Återkallelsen gäller ICA Gräddsås 250g, med bäst-före datum 03-04-2020. En analys hos leverantören av produkten visade att produkten innehåller allergenen senap vilket inte är deklarerat på förpackningen. 

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den butik där den köptes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.