Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ICA återkallar gräddsås som innehåller allergen

ICA återkallar produkten ICA Gräddsås.Foto: Pressbild
IcaFoto: ICA

ICA återkallar produkten ICA Gräddsås.

Orsaken är att den innehåller senap som inte deklareras på förpackningen och således kan utgöra en hälsofara för konsumenter som är allergiska mot senap.

Återkallelsen gäller ICA Gräddsås 250g, med bäst-före datum 03-04-2020. En analys hos leverantören av produkten visade att produkten innehåller allergenen senap vilket inte är deklarerat på förpackningen. 

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på ICA är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den butik där den köptes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.