Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ibrahim Baylan väntas få prestigepost

Ibrahim Baylan Foto: Olle Sporrong

Energiminister Ibrahim Baylan väntas få en prestigepost, enligt uppgifter till Di.

Tidningen skriver att "just nu pekar allt" på att svensken blir ordförande i Internationella Energirådet IEA. Jobbet skulle i så fall kombineras med ministeryrket.

Ibrahim Baylan fick en nyckelroll i den svenska regeringen efter att han i samband med regeringsombildningen i våras blev "superminister" och fick samordningsansvar, utöver den tidigare energiportföljen.

Nu väntas socialdemokraten få ytterligare en prestigefull post, men den här gången på den internationella arenan, enligt Di.

Tidningen uppger att regeringen formellt har nominerat Ibrahim Baylan som ordförande för Internationella Energirådet IEA, och att "just nu pekar allt" på att svensken utses.

 

LÄS MER: Så blev Ibrahim Baylan "superminister"

 

Röstningen sker i december

Bakgrunden till utnämningen ska vara att Barack Obamas administration lyft fram Ibrahim Baylan som kandidat, enligt Di.

”Sverige har väldigt gott renommé när det gäller energi- och klimatfrågor och från den avgående amerikanska administrationen har detta uppskattas mycket”, säger en källa i regeringskansliet till Di.

Omröstningen ska ske i början av december.

Utnämningen sker i så fall inför en tid när mycket är oklart, då Donald Trumps energi- och klimatpolitik väckt både frågetecken och farhågor runtom i världen. Ibrahim Baylan väntas sköta sin syssla som ordförande i IEA, om han blir vald, samtidigt som han har kvar sin roll som energi- och samordningsminister, rapporterar Di.

Expressen sökte Ibrahim Baylan på onsdagskvällen, men hans pressekreterare meddelade då att man fick återkomma i frågan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!