Ibrahim Baylan Foto: Olle Sporrong
Ibrahim Baylan Foto: Olle Sporrong

Ibrahim Baylan väntas få prestigepost

Publicerad

Energiminister Ibrahim Baylan väntas få en prestigepost, enligt uppgifter till Di.

Tidningen skriver att "just nu pekar allt" på att svensken blir ordförande i Internationella Energirådet IEA. Jobbet skulle i så fall kombineras med ministeryrket.

Ibrahim Baylan fick en nyckelroll i den svenska regeringen efter att han i samband med regeringsombildningen i våras blev "superminister" och fick samordningsansvar, utöver den tidigare energiportföljen.

Nu väntas socialdemokraten få ytterligare en prestigefull post, men den här gången på den internationella arenan, enligt Di.

Tidningen uppger att regeringen formellt har nominerat Ibrahim Baylan som ordförande för Internationella Energirådet IEA, och att "just nu pekar allt" på att svensken utses.

 

LÄS MER: Så blev Ibrahim Baylan "superminister"

 

Röstningen sker i december

Bakgrunden till utnämningen ska vara att Barack Obamas administration lyft fram Ibrahim Baylan som kandidat, enligt Di.

”Sverige har väldigt gott renommé när det gäller energi- och klimatfrågor och från den avgående amerikanska administrationen har detta uppskattas mycket”, säger en källa i regeringskansliet till Di.

Omröstningen ska ske i början av december.

Utnämningen sker i så fall inför en tid när mycket är oklart, då Donald Trumps energi- och klimatpolitik väckt både frågetecken och farhågor runtom i världen. Ibrahim Baylan väntas sköta sin syssla som ordförande i IEA, om han blir vald, samtidigt som han har kvar sin roll som energi- och samordningsminister, rapporterar Di.

Expressen sökte Ibrahim Baylan på onsdagskvällen, men hans pressekreterare meddelade då att man fick återkomma i frågan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag