Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”I princip alla veterinärer känner en kollega som tagit livet av sig”

”Pratar man med veterinärer så är det alldeles för många som känner någon som har dött i suicid”, säger Tove Särkinen Chefredaktör Svensk Veterinärtidning och Kommunikationsansvarig veterinär på Veterinärförbundet.
Foto: Lina Nydahl Photography / Lina Nydahl Photography

Premium: Veterinärförbundet och Suicide zero larmar om att svenska veterinärer mår dåligt och att gruppen drabbas av självmord. 

I USA och Norge tar veterinärer livet av sig dubbelt så ofta som genomsnittsbefolkningen – exakt hur det ser ut i Sverige är det ingen som vet.

Nu kräver facket att regeringen inte ska lämna yrkesgruppen utanför sin nya utredning om djurvården. 

– I princip alla veterinärer känner en kollega som tagit livet av sig, säger Magnus Rosenquist förbundsdirektör på Sveriges Veterinärförbund.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Festen är över – bolånen kan snart kosta det dubbla

Premium: Så mycket dyrare kan det bli • Tabeller och uträkningar

Bonussyskonen Håkan & Catharina blev ett par

Premium: Så hittade de kärleken efter 20 år • ”Det kändes plötsligt självklart”

Matilda, 35: Så ger du din kvinna skönare sex

Premium: Tre heta tips till heteromän • Knäck "lesbiska orgasmgåtan"