Bild från förra årets parad. Foto: Samuel Ahlin
Bild från förra årets parad.  Foto: Samuel Ahlin

I år hoppas man på deltagarrekord

Publicerad
Uppdaterad
Klockan 13.00 går startskottet för årets Stockholm Pride-parad, som i år har fått en ny sträckning.
Motorcykeltjejerna i "Dykes on bikes" startar den stolta paraden som kommer att tåga genom hela stan - från Zinkensdamm via Sergels torg och Hamngatan fram till festivalområdet på Gärdet.
Arrangörerna för Stockholm Pride har räknat med att 35 000 personer kommer att vara med i tåget. Vissa andra hoppas på nytt deltagarrekord i år - kanske upp emot 50 000 paraddeltagare.
Nytt är också festivalområdet som i år är utanför Sjöhistoriska museet, dit de första tågande Pridedeltagarna beräknas komma till vid 15.30.
Paraden startar vid Ringvägen-Zinkensväg. Sedan fortsätter den längs med Hornsgatan, Slussen, Gamla Stan och Strandvägen bort till Norra Djurgården och det nya festivalområdet vid Norra Djurgården och Sjöhistoriska museet.
Från Dramatens balkong kommer paraddeltagarna att presenteras av inga mindre än före detta riksdagspolitikern och skådespelaren Tasso Stafilidis och skådiskollegan Robert Fux. Allt i samarbete med Kungliga Dramatiska Teatern.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag