När de två nordamerikanska ledarna Donald Trump och Justin Trudeau fotograferades med sina respektive fruar utanför Vita huset under onsdagen var alla blickar på Melania Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅNNär de två nordamerikanska ledarna Donald Trump och Justin Trudeau fotograferades med sina respektive fruar utanför Vita huset under onsdagen var alla blickar på Melania Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
När de två nordamerikanska ledarna Donald Trump och Justin Trudeau fotograferades med sina respektive fruar utanför Vita huset under onsdagen var alla blickar på Melania Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Kostymen stod i bjärt kontrast till Sophie Grégoire Trudeaus knälånga klänning och handväska. Foto: KEVIN DIETSCH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNKostymen stod i bjärt kontrast till Sophie Grégoire Trudeaus knälånga klänning och handväska. Foto: KEVIN DIETSCH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kostymen stod i bjärt kontrast till Sophie Grégoire Trudeaus knälånga klänning och handväska. Foto: KEVIN DIETSCH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hyllningen till Melania Trumps nya stilval

Publicerad

USA:s första dam Melania Trump, 47, fortsätter att dra uppmärksamhet.

När hon och presidenten träffade det kanadensiska premiärministerparet var det hennes klädval som stod i centrum.

Outfit: kostym och pytonmönstrade pumps.

När de två nordamerikanska ledarna Donald Trump och Justin Trudeau fotograferades med sina respektive fruar utanför Vita huset under onsdagen var alla blickar på Melania Trump.

Anledningen var hennes iögonfallande klädval, en kritstrecksrandig kostym från amerikanska klädskaparen Ralph Lauren som gav ett intryck av makt, skriver brittiska tidningen The Telegraph

Kostymen stod i bjärt kontrast till Sophie Grégoire Trudeaus knälånga klänning och handväska.

Kostymen stod i bjärt kontrast till Sophie Grégoire Trudeaus knälånga klänning och handväska.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Djurmönstrade skor

Men Melania Trump hade inte övergivit sina höga klackar.

Nästan dolda av de överdimensionerade byxorna skymtade ett par höga pumps med pytonmönster, ett mönster som hör till Melania Trumps favoriter och som hon setts i vid flera tidigare tillfällen, skriver The Daily Express.

Hon är inte den enda framstående kvinnan som gillar djurmönstrade skor. Brittiska premiärministern Theresa May har en förkärlek för leopardmönstrade pumps och har vid alla tillfällen då hon fått nya betydelsefulla poster inom politiken valt att ha just leopardmönstrade skor på fötterna när hon mötte pressen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag