Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vinnarnas glädje på scenen: ”Lyckligare än någonsin”

Linnéa Claeson delade ut Stora mammapriset till Paulina Bengtsson. Foto: PELLE T NILSSON
Foto: PELLE T NILSSON
Foto: PELLE T NILSSON

Det var känslosamt när Expressens Stora mammapris delades ut på Mammagalan – galan som hyllar och hedrar mammor och görs till förmån för Läkarmissionen. 

Årets pristagare Sira Jokkinen Lisse och Paulina Bengtsson var båda glada och rörda när de tog emot pris på scenen. 

Sira prisas för sitt arbete med ”Världens mammor” och Paulina Bengtsson prisas för sitt arbete med Novahuset som hjälper kvinnor som utsatts för sexuellt våld. 

– Jag tror att alla som blivit utsatta har en kraft inom oss, och mina döttrar har hjälpt mig, sa Paulina från scenen. 

2019 års upplaga av Mammagalan, som sändes i Kanal 5, på Dplay och i Expressen TV, bjöd på kärlek och värme till mammor runtom i världen. Programledarna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam ledde tittarna genom galan som görs till förmån för Läkarmissionens arbete i många olika länder. 

Peter Jöback uppträder på Mammagalan. Foto: PELLE T NILSSON
Mohombi uppträder på Mammagalan. Foto: PELLE T NILSSON

Känslosam prisutdelning 

Det var känslosamt när Paulina Bengtsson fick ta emot Stora mammapriset. Här tillsammans med Linnéa Claeson och Sofia Wistam. Foto: PELLE T NILSSON

Under galan delade Expressen ut Stora mammapriset till två vinnare. 

Paulina Bengtsson tilldelades priset för sitt arbete med Novahuset och på scenen fick hon ta emot priset av Linnéa Claeson. 

Det blev känslosamt när programledaren Sofia Wistam frågade hur hon mår i dag:

– Jag mår fantastiskt, det har varit jättesvårt. Men jag tror att alla som blivit utsatta har en kraft inom oss, och mina döttrar har hjälpt mig. Så därför står jag här lyckligare än någonsin, sa Paulina Bengtsson från galascenen.

Dock så finns det mycket kvar att göra, menar hon.

– Det är ett samhällsproblem. Vi måste jobba förebyggande, vi måste lyfta frågan som vi gör i dag, sade Paulina Bengtsson.

Årets vinnare av Stora Mammapriset Sira Jokkinen Lisse och Paulina Bengtsson. Foto: PELLE T NILSSON

Prisads för världens mammor 

Skådespelaren Bahar Pars, som också sitter i Expressens jury för Stora mammapriset, delade ut Stora mammapriset kvällens andra pristagare: Sira Jokinen Lisse som prisas för organisationen ”Världens mammor” där hon hjälper mammor och kvinnor att integreras och komma in i samhället. 

Programledaren Pernilla Wahlgren frågar hur mycket tid Sira lägger ner på ”Världens mammor”. 

Sira Jokkinen Lisse får ta emot Stora mammapriset av skådespelaren Bahar Pars och programledaren Pernilla Wahlgren. Foto: PELLE T NILSSON

– Det är ett sätt att leva, jag älskar det jag gör, säger Sira från scenen. 

– Ni är fantastiska, alla mammor och barn som inte är med mig i dag, fortsätter Sira. 

Från scenen berättade hon också att drömmen är att organisationen ska kunna fortsätta växa internationellt. Pernilla Wahlgren avslöjade också en glad nyhet från scenen: 

– Läkarmissionen är så imponerade av ditt jobb och ser dig som en stor inspirationskälla, så de vill gärna samarbeta med dig, berättar Pernilla Wahlgren. 

Programledarna Pernilla Walgren och Sofia Wistam. Foto: PELLE T NILSSON

Gripande reportage 

Galan som görs till förmån för Läkarmissionens arbete runtom i världen – ett arbete som tittarna under galan fick ta del av genom flera reportage. Influencern Margaux Dietz har besökt ett räddningscenter i Kenya för flickor som flytt könsstympning. Programledaren Sofia Wistam har besökt Rumänien och Bukarest där många lever i stor fattigdom.  Programledaren Agneta Sjödin har besökt ett flyktingläger i Uganda och Özz Nûjen har besökt Indiens slumområden

HJÄLP EN MAMMA I NÖD

Mammor har en nyckelroll när det kommer till hållbar förändring. En stark och självständig mamma är det bästa stöd ett barn kan ha. När en mamma får utbildning och kan försörja sig satsar hon på barnen och därmed också på framtiden. Vill du hjälpa mammor i utsatthet att förändra framtiden för sig och sina barn? Bli månadsgivare hos Läkarmissionen! Gå in på lakarmissionen.se/mamma


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.