Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyllningen till de mördade bröderna

Rinkebybor hyllade de två dödsoffren med ljus och hjärtarrangerade blommor Foto: Alex Ljungdahl
En grupp killar sågs på lördagen slita bort blommor från minnesplatsen på lördagskvällen. Foto: Meli Petersson Ellafi
Under lördagen upprättades en minnesplats där de två bröderna mördats. Folk placerade ljus och blommor på trottoaren utanför Café Mynta, och ett par personer hade lämnat personliga hälsningar. Foto: Meli Petersson Ellafi

Det var på fredagskvällen som två bröder i 25-årsåldern sköts ihjäl på ett kafé i Rinkeby.

Foto: Alex Ljungdahl

Efter skändningen av minnesplatsen visar Rinkebybor sin hyllning till de två ihjälskjutna dödsoffren – med ljus och hjärtarrangerade blommor.

På lördagskvällen slet en grupp unga killar bort blommor från platsen och kastade i närmaste papperskorg.

På söndagsmorgonen var alla spår efter det som bortblåsta.

Två bröder i 25-årsåldern sköts på fredagskvällen ihjäl i ett diskrum i ett kafé på Rinkebystråket, väster om Stockholm.

Båda bröderna var kända av polisen sedan flera år. Men många i Rinkeby säger att de minns dem som snälla och godhjärtade personer.

Däribland Tomas Acar, ungdomsledare i Rinkeby, som kände båda två. Han arbetade för omkring 15 år sedan på en lågstadieskola där bröderna var elever och han har följt dem sedan dess.

– Jag har sett dem från smågrabbar till unga vuxna män. Jag minns dem som glada, sociala, som de allra flesta ungdomarna, säger Tomas Acar.

Rinkebybor: "Det blir bara värre"

Under lördagen upprättades en minnesplats där de två bröderna mördats. Folk placerade ljus och blommor på trottoaren utanför Café Mynta, och ett par personer hade lämnat personliga hälsningar.

Det var på fredagskvällen som två bröder i 25-årsåldern sköts ihjäl på ett kafé i Rinkeby. Foto: Alex Ljungdahl

– Jag börjar bli trött på det här. Det är så många nu som har dödats här. Det blir bara värre, sa en person som passerade förbi.

Mångas tankar gick till familjen, och speciellt brödernas mamma.

Minnesplatsen skändades efter dödsskjutning

Vid 21:30-tiden ändrades plötsligt stämningen vid minnesplatsen. Expressens utsända var på platsen när fyra till fem killar beslutsamt kom runt hörnet av byggnaden och gick fram till minnesplatsen.

De slet med sig blommorna som placerats ut under dagen och tryckte ner dem i den närmaste papperskorgen, innan de lika snabbt försvann från platsen. Trottoarerna tömdes snabbt på folk.

Tidigt på söndagsmorgonen var spåren efter skändningen som bortblåsta – minst sagt. Då hade någon eller några under natten arrangerat om alla blommorna på platsen så att de bildade formen av ett hjärta. Värmeljus formade de första bokstäverna i de två dödsoffrens namn, och vid 06-tiden brann flera gravljus starkt.

Värmeljus formade de första bokstäverna i de två dödsoffrens namn, och vid 06-tiden brann flera gravljus starkt. Foto: Linette Israelsson

Flera mord på kort tid i Järva

Ett 20-tal mord i Sverige de senaste två åren kan kopplas till Järva, väster om Stockholm. Järva består av Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Kista, Husby, Akalla och en del av gamla Spånga.

På lördagskvällen hade polisen fortfarande inga misstänkta för dubbelmordet. Enligt uppgifter till DN kan dådet vara en hämndaktion inom den kriminella världen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!