Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystiskt plåster väcker nya frågor om Kim Jong-Uns hälsa

Spekulationerna om att diktatorn dött ökar allt mer
Kim Jong-Un har gått ner mycket i vikt under året.
Foto: ????? / AP TT NYHETSBYRÅN
En fläck i Kim Jong-Uns nacke väcker nya spekulationer om diktatorns hälsostatus.
Foto: JORGE SILVA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hur mår egentligen Nordkoreas diktator Kim Jong-Un? Efter att han nyligen fotograferats med en mörk fläck i nacken spekuleras det ännu en gång kring hans hälsostatus, skriver Washington Post.

Under våren 2020 ska han ha varit svårt sjuk efter en operation. Hjärt- och kärlingreppet var på grund av ”rökning, övervikt och överarbetande”.

I början av juni visade nya bilder att han förlorat en hel del i vikt och det har spekulerats om ledarens viktnedgång kan härledas till sjukdom eller en mer hälsosam livsstil.

Ny fläck väcker frågor

Och nu spekuleras det kring hans hälsa igen. När Kim Jong-Un nyligen fotograferades offentligt tycktes han ha en fläck i bakhuvudet.

Fläcken var synlig under en militär händelse i slutet av juli men fläcken har även dolts av ett mindre bandage vid bilder efter det. När han fotograferades i mitten av juli ska han inte haft fläcken.

På sociala medier har det spekulerats flitigt kring fläcken och en del menar att den kommit efter ett medicinskt ingrepp. En del andra menar att både hans morfar och pappa levde med en större tillväxt i nacken.

Haft fläckar på kroppen förut

Det här är inte första gången Kim Jong-Un har mystiska fläckar på kroppen. Efter operationen förra året hade han sedan en mörk fläck på armen. 

Medicinska experter sa då att det troligtvis var relaterat till hjärtproblem. Märket är fortfarande synligt men ska ha bleknat.

Nya bilder sprider oro i Nordkorea

Kim Jong Un syns i regimkontrollerad tv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.