Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hustrun försvarar Brett Kavanaugh: ”Svårt att tro”

Brett Kavanaugh och hustrun Ashley Estes Kavanaugh. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Brett Kavanaugh och hustrun Ashley Estes Kavanaugh intervjuas av Fox News Martha MacCallum. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN

HD-nominerade domaren Brett Kavanaugh fortsätter att neka till anklagelserna mot honom och kallar dem ”fullständigt osanna och upprörande”.

– Jag har aldrig förgripit mig på någon sexuellt, säger Brett Kavanaugh i en intervju med Fox News. 

I samma intervju försvaras han av sin hustru Ashley.

– Det här är inte förenligt med Brett, säger hon.

Brett Kavanaugh har nominerats till USA:s högsta domstol av president Donald Trump. Tillsammans med sin hustru Ashley intervjuades han på måndagen av den amerikanska tv-kanalen Fox News. 

Hustrun säger att anklagelserna mot hennes make är ”svåra att tro på”.

– Jag känner Brett. Jag har känt honom i 17 år. Han är anständig, han är snäll, han är god. Jag känner hans hjärta. Det här är inte förenligt med Brett, säger hon till Fox News.

Universitetsprofessorn Christina Blasey Ford, 51, har tidigare anklagat Brett Kavanaugh för att ha förgripit sig på henne sexuellt under en fest i början av 1980-talet när de båda gick i high school. Kavanaugh och Ford ska vittna inför senaten på torsdagen. 

Brett Kavanaugh och hustrun Ashley Estes Kavanaugh intervjuas av Fox News Martha MacCallum. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Brett Kavanaugh: Jag var inte på festen

Kavanaugh har tidigare nekat till anklagelserna och säger att han inte varit på festen. 

– De andra som ska ha varit närvarande har sagt att de inte kommer ihåg någon sådan fest, säger Kavanaugh till Fox News.

 

 

Han ifrågasätter inte att Ford blivit sexuellt angripen av någon annan person tidigare i sitt liv.

– Men jag vet att jag aldrig har förgripit mig på någon sexuellt, säger han.

Hans fru fortsätter:

– Jag vet inte vad som hände henne (Ford) och jag vill inte fundera på det.

Hustrun Ashley säger i intervjun att hon inte någon gång under de senaste veckorna har tvekat på att hennes man säger sanningen.

 

 

Kavanaughs besked: Drar mig inte tillbaka

Kavanaugh kommer inte att dra tillbaka sin kandidatur, meddelar han.

– Jag vill ha en rättvis process där jag kan försvara min integritet, och jag vet att jag säger sanningen. Jag tänker inte låta falska anklagelser driva mig ut från den här processen, säger han.

 

 

Han nekar även, ännu en gång, till de senaste anklagelserna från Deborah Ramirez, en gammal klasskamrat, som hävdar att han hållit sitt könsorgan framför hennes ansikte på en fest för 35 år sedan.

– Jag har aldrig gjort något sådant. De andra som ska ha varit där minns ingenting sådant. Om något sådant hänt hade jag varit det stora samtalsämnet på campus, säger han till Fox News.

 

LÄS MER: Ännu en kvinna anklagar Kavanaugh för sexuella övergrepp 

Tredje kvinna väntas träda fram

Advokaten Michael Avenatti, som företrädde porrstjärnan Stormy Daniels i härvan där Donald Trump anklagades för att ha tystat henne med pengar, säger att han företräder en tredje kvinna som drabbats av Kavanaugh. Hon ska ha information om high school-fester där Kavanaugh och andra deltog i aktiviteter som gick ut på att en grupp män sökte efter kvinnor att droga eller berusa i syfte att utsätta dem för en gruppvåldtäkt, skriver Avenatti på Twitter. 

https://twitter.com/MichaelAvenatti/status/1044032678951960576

Dessa anklagelser kallar Kavanaugh ”fullständigt osanna och upprörande”.

En tredje kvinna som väntas träda fram inom de närmaste två dygnen är ”100 procent trovärdig”, enligt advokaten Michael Avenatti. Foto: AMANDA LEE MYERS / AP TT NYHETSBYRÅN

Michael Avenatti säger på måndagen att en tredje kvinna kommer att träda fram inom de närmaste 48 timmarna med nya anklagelser om Brett Kavanaugh. Enligt advokaten företräder han en tidigare anställd vid utrikesdepartementet som har information av sexuell natur om Kavanaugh och hans high school-kamrat Mark Judge, skriver USA Today. 

– Det handlar om hur de betett sig på ett antal fester, säger Avenatti.

Kvinnan är ”100 procent trovärdig”, och kommer ”bokstavligt talat att riskera sitt liv” enligt Avenatti. Enligt honom har hon gått med på att göra ett lögndetektortest om även Kavanugh gör ett.

 

Donald Trump försvarar Brett Kavanaugh

Donald Trump gick på måndagen ut och försvarade Kavanaugh och kallade anklagelserna ”fullständigt politiska”. Presidenten säger att han hoppas att Kavanaugh blir vald.

– Hans familj har lidit. Vad som pågår är något som inte borde hända, säger Trump enligt ABC. 

Senare twittrade Donald Trump om anklagelserna:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1044415685928120321

”Demokraterna jobbar hårt för att förstöra en fantastisk man, och en man som har potential att bli en av våra bästa domare i Högsta domstolen någonsin, med ett uppbåd av Falska Anklagelser, vilka vi aldrig har sett något som liknar!”, skriver USA:s president i sin tweet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!