Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson avfärdar de rödgrönas förslag om sjukförsäkringen. Foto: Christine Olsson / Scanpix
Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson avfärdar de rödgrönas förslag om sjukförsäkringen. Foto: Christine Olsson / Scanpix

Husmark Pehrsson sågar de rödgrönas förslag

Publicerad
Uppdaterad
I dag presenterade de röd-gröna sitt förslag till en ny sjukförsäkrning om det blir maktskifte efter valet.
Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson avfärdar de rödgrönas förslag om sjukförsäkringen.
"Det enda vi vet efter oppositionens utspel är att deras förslag innebär en återgång till den gamla dåliga sjukförsäkringen som placerade tusentals människor i utanförskap och förtidspensionerade 140 personer varje dag. När det gäller konkreta förslag om rehabilitering och stöd till människor att komma tillbaka till arbetsmarknaden får vi vänta på besked till efter valet. Det är beklagligt att socialdemokraterna övergett de ansatser till nytänkande som ändå funnits och fallit till föga för Lars Ohlys och Vänsterpartiets återställarpolitik", skriver hon i en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag