Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Husbil i brand – Norra länken stängdes av

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Trafiken.nu
Foto: trafiken.nu

En husbil brinner vid infarten till Norra länken i Stockholm, rapporterar TV4

Alla infarter till tunneln är avstängda. 

Polisen har inlett en förundersökning om smitning.

Husbilen ska enligt uppgifter till TV4 vara helt övertänd och räddningstjänsten kan inte ta sig in. De väntar vid en tunnelmynning. Det kan finnas en gasflaska inne i bilen. 

– Räddningstjänsten håller säkerhetsavstånd, de är själva osäkra på om det finns en gasflaska där inne. Även en liten gasflaska kan ge splitter på flera hundra meter, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, till tv-kanalen.  

Det finns inga rapporter om skadade, eller information om att personer är kvar och fast i tunnlarna. 

Det är oklart hur branden uppstått och om det uppstått några personskador. 

– Vi har Inte anträffat någon skadad person, inte heller någon som kört husbilen, säger Daniel Wikdahl vid Stockholmspolisen. 

Polisen har inlett en förundersökning om smitning.

Det finns ingen prognos för när tunnel kommer att öppnas för trafik. Stockholmstrafiken är vid halv elva-tiden kraftigt påverkad, alla infarter till tunnlarna är fortsatt avstängda. 

– Vi kommer göra en förundersökning på plats, så det beror på hur länge våra tekniker behöver vara kvar, säger Daniel Wikdahl.

Bengt Olsson säger att en brand i ett tunnelrör är något av det värsta som kan hända, men att Sverige ligger i framkant rörande säkerheten i tunnlarna. 

– Utöver sprinklersystem och kraftiga fläktar för ventilation så finns det knappt någon tunnel som inte har närliggande säkerhetsutrymmen, eller servicetunnlar, säger Bengt Olsson. 

Bilen ska stå vid infarten från Roslagsvägen. 

Foto: Trafikverket

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.