Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hus i Skellefteå brann ner till grunden

Ett hus har brunnit ner till grunden i ett område i Skellefteå. Den som är skriven på adressen har inte kunnat lokaliseras av vare sig anhöriga eller polisen. 

– Risken är uppenbar att han har omkommit i den här branden, säger Börje Öhman, presstalesperson vid Västerbottenpolisen, till Expressen. 

Klockan 01:22, natten till lördagen, kom larmet om en brand i en byggnad på den aktuella adressen i ett område i Skellefteå. Det är en granne som larmar. 

"Byggnaden är helt övertänd när räddningstjänst och polis kommer till platsen, skriver polisen på sin webbplats. Huset kommer att brinna ner till grunden."

Det är ännu oklart om det fanns någon person i huset när branden bröt ut. Den person som är skriven på adressen – en man i 60-årsåldern – har dock inte kunnat lokaliseras, enligt polisen. Anhöriga är underrättade om detta.

Mannen har inte kunnat lokaliseras

– Den som är skriven på adressen har inte kunnat lokaliseras. Vi vet inte om han är i byggnaden eller inte., berättar Börje Öhman, polisens RLC-befäl, för Norran

Senare under förmiddagen säger han till Expressen: 

– Risken är uppenbar att han har omkommit i den här branden. Därför är platsen avspärrad och bevakas. sedan får det kallna innan vi kanske kan gå in med någon kriminalsökshund. Men, beroende vad det är för typ av byggnad, så kan dröja – minst ett dygn. 

Platsen är nu avspärrad och kommer att bevakas tills dess att branden svalnat så pass att det går att göra en teknisk undersökning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!