Hus i Skellefteå brann ner till grunden

Publicerad

Ett hus har brunnit ner till grunden i ett område i Skellefteå. Den som är skriven på adressen har inte kunnat lokaliseras av vare sig anhöriga eller polisen. 

– Risken är uppenbar att han har omkommit i den här branden, säger Börje Öhman, presstalesperson vid Västerbottenpolisen, till Expressen. 

Klockan 01:22, natten till lördagen, kom larmet om en brand i en byggnad på den aktuella adressen i ett område i Skellefteå. Det är en granne som larmar. 

"Byggnaden är helt övertänd när räddningstjänst och polis kommer till platsen, skriver polisen på sin webbplats. Huset kommer att brinna ner till grunden."

Det är ännu oklart om det fanns någon person i huset när branden bröt ut. Den person som är skriven på adressen – en man i 60-årsåldern – har dock inte kunnat lokaliseras, enligt polisen. Anhöriga är underrättade om detta.

Mannen har inte kunnat lokaliseras

– Den som är skriven på adressen har inte kunnat lokaliseras. Vi vet inte om han är i byggnaden eller inte., berättar Börje Öhman, polisens RLC-befäl, för Norran

Senare under förmiddagen säger han till Expressen: 

– Risken är uppenbar att han har omkommit i den här branden. Därför är platsen avspärrad och bevakas. sedan får det kallna innan vi kanske kan gå in med någon kriminalsökshund. Men, beroende vad det är för typ av byggnad, så kan dröja – minst ett dygn. 

Platsen är nu avspärrad och kommer att bevakas tills dess att branden svalnat så pass att det går att göra en teknisk undersökning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag