Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hus evakuerat efter kraftig brand i vind

Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas Luks
Foto: Niklas Luks
1 / 7

Ett flerbostadshus i Norrköping började brinna kraftigt på tisdagskvällen.

Ett 30-tal boende i tre uppgångar har evakuerats. Polisen är företegen om det finns några skadade.

– Vi jobbar i full kraft just nu. Men vi vill vänta och se vad tekniker och utredare kommer fram till, säger Christian Winkler, biträdande polisområdeschef i Norrköping.

Den kraftiga branden startade på Grundläggaregatan 153 i Norrköping vid åttatiden på tisdagskvällen.

Branden startade på vinden och spred sig snabbt till de närliggande adresserna 155 och 157. Alla tre uppgångarna evakuerades av polisen.

– Det ser inte ut som att de kommer gå att bo där i kväll. Så vi arbetar med kommunen för att de ska få ersättningsbostäder, sa Thomas Adolfsson, ledningsbefäl på räddningstjänsten, i går kväll.

På tisdagskvällen hade räddningstjänsten fyra stationer på plats för att bekämpa branden. Vid halv ett i natt var den häftiga branden under kontroll och eftersläckning tog vid.

Polisen är mycket förtegen om det finns några skadade eller om branden har något samband med andra bränder i samma område, som inträffade förra veckan.

– Vi jobbar i full kraft just nu. Men vi vill vänta och se vad tekniker och utredare kommer fram till. Just för tillfället har vi inga uppgifter om att det finns samband med de andra bränderna, utan det är en av teorierna som vi tittar på, säger Christian Winkler, biträdande polisområdeschef i Norrköping.

"Såg rök från taket"

Det fanns på tisdagskvällen inga uppgifter om att någon hade skadats. Enligt TT kunde två hundar och en kanin räddas ut genom ett fönster.

Linus Larsson, 22, är en av de boende som evakuerats.

– Vi såg rök från taket samtidigt som folk sprang i trapphuset och ringde på alla dörrarna, berättade han igår.

– Man tänkte mest på att få sambon och katten i säkerhet och sedan komma bort från röken.

"Bara stommen kvar"

Brandorsaken är oklar.

– Det är rök överallt, man ser rakt igenom vinden och bara stommen är kvar. Det är ett stort hål i taket, sa Jenny Johansson, 24, som bor i närheten.

Natten till fredagen förra veckan upptäcktes två bränder i samma område som båda misstänks vara anlagda. Det första larmet gällde en brand i ett fristående soprum, det andra i en trasa som låg nära ytterväggen till en förskola. Båda bränderna kunde släckas utan att sprida sig vidare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.