Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hur var det med stavningen Björklund?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I sitt veckomejl lyckas FP-ledaren Jan Björklund stava fel på två allianskolleger.
Foto: Sven Lindwall
Anna Kindberg Batra eller Anna Kinberg Batra? Utan d ska det vara.
Foto: David Sica

Anna Kindberg Batra eller Anna Kinberg Batra?

Anders W Johnsson eller Anders W Jonsson?

I sitt veckomejl lyckas FP-ledaren Jan Björklund stava fel på båda sina allianskolleger.

– Det blev fel när det lades in i systemet, säger Natalia Rylander, Folkpartiets pressekreterare.

Folkpartiets partiledare Jan Björklund har – precis som övriga svenska politiker just nu – mycket att tänka på. I går blev det klart att Decemberöverenskommelsen hävs efter att Kristdemokraterna dragit sig ur pakten.

Men när Jan Björklund skulle ge sin syn på händelserna i ett meddelande på Folkpartiets hemsida – lyckades han stava fel på allianskollegerna.

Den förre utbildningsministern lyckades ge både Moderatledaren Anna Kinberg Batra och Centerns vice ordförande Anders W Jonsson fel namn.

– Det blev fel och är ändrat, säger pressekreterare Natalia Rylander som inte är speciellt intresserad av att diskutera händelsen ytterligare.

Har Jan Björklund koll på hur kollegerna stavar sina namn?

– Absolut.

Men ändå blev det fel?

– Det blev fel när det lades in i systemet. Det är ändrat nu och rätt är utlagt.

"Inte önskvärt"

Vad stod det då – i övrigt – i Björklunds utskick?

– Jag har redan tidigare i veckan sagt att om ett parti frånträder DÖ så kommer hela överenskommelsen att upphöra och att det då finns en risk för att vi snabbt kan befinna oss i samma situation som i december förra året, skriver Björklund innan han konstaterar att Anna "Kindberg" Batra och Anders W "Johnsson" redan bekräftat att DÖ är upphävt.

– Min uppfattning är att det inte är önskvärt att driva fram ett nytt parlamentariskt kaos av den typ vi upplevde i december 2014. Ett nyval kan inte uteslutas, men i första hand bör riksdagens partier ta ansvar för att hantera situationen, fortsatte Björklund i meddelandet.

Som nu alltså är rättstavat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.