Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hur hanterar Stefan Löfven coronakrisen?

Expressen TV sänder direkt.
Under söndagskvällen höll statsminster Stefan Löfven ett tal till nationen med anledningen av coronakrisen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

I senaste avsnittet av podden Expressen förklarar kan du höra Viktor Barth-Kron om hur Stefan Löfven hanterar det rådande politiska läget i coronatider.

Under söndagskvällen höll statsminister Stefan Löfven ett tal till nationen där han betonade svenska medborgares personliga ansvar i läget som uppstått efter spridningen av coronaviruset.

Men om man ska göra en samlad bedömning av Stefan Löfvens och regeringens hantering av coronakrisen - hur ser den ut? 

I nya avsnittet av podden Expressen förklarar sätter Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron lite ljus på den frågan. Han påpekar bland annat att i Europa är stödet för sittande regeringar på sina håll starkare än på länge.

- Macron i Frankrike ha för första gången mer än hälften av väljarna bakom sig i sitt arbete. Och man är mer positiva till Angela Merkel i Tyskland och Boris Johnson i Storbritannien, säger Viktor, som menar att uppslutningen är tydlig:

- På kontinenten litar man på dem som styr för det är dem man har, förklarar Viktor. Huruvida det blir så i Sverige får vi se, men det lär visa sig såna tendenser närmsta dagarna. 

Du hittar hela avsnittet i den inbäddade spelaren högst upp i den här artikeln, eller där poddar vanligtvis publiceras - exempelvis kan du lyssna här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.