Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hur hanterar Stefan Löfven coronakrisen?

Expressen TV sänder direkt.
Under söndagskvällen höll statsminster Stefan Löfven ett tal till nationen med anledningen av coronakrisen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

I senaste avsnittet av podden Expressen förklarar kan du höra Viktor Barth-Kron om hur Stefan Löfven hanterar det rådande politiska läget i coronatider.

Under söndagskvällen höll statsminister Stefan Löfven ett tal till nationen där han betonade svenska medborgares personliga ansvar i läget som uppstått efter spridningen av coronaviruset.

Men om man ska göra en samlad bedömning av Stefan Löfvens och regeringens hantering av coronakrisen - hur ser den ut? 

I nya avsnittet av podden Expressen förklarar sätter Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron lite ljus på den frågan. Han påpekar bland annat att i Europa är stödet för sittande regeringar på sina håll starkare än på länge.

- Macron i Frankrike ha för första gången mer än hälften av väljarna bakom sig i sitt arbete. Och man är mer positiva till Angela Merkel i Tyskland och Boris Johnson i Storbritannien, säger Viktor, som menar att uppslutningen är tydlig:

- På kontinenten litar man på dem som styr för det är dem man har, förklarar Viktor. Huruvida det blir så i Sverige får vi se, men det lär visa sig såna tendenser närmsta dagarna. 

Du hittar hela avsnittet i den inbäddade spelaren högst upp i den här artikeln, eller där poddar vanligtvis publiceras - exempelvis kan du lyssna här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.