Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundratusentals kronor för jaktresa med Trump junior

USA:s president Donald Trump tillsammans med sin son Donald Trump junior.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Trump juior tillsammans med sin flickvän Kimberly Guilfoyle, tidigare tv-personlighet vid Fox News.
Foto: GREGORY PACE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Donald Trump junior tillsammans med Eric Trump efter en troféjakt.
Foto: BACKGRID UK/IBL
Donald Trump junior är Donald Trumps äldsta son.
Foto: RICHARD GRAULICH / ZUMA PRESS/IBL

En lyxig jaktresa i Alaska tillsammans med Donald Trump junior. 

Det auktioneras ut av Internationella safariklubbens, vid den årliga konferensen för troféjakt i Reno.

– Don ser fram emot att tala vid konferensen om jakt och vikten av konservatism, säger Andy Surabian, Trump juniors talesperson, till CNN.

Den som vinner budgivningen av den lyxiga jaktresan kommer utöver att få president Donald Trumps sons och sonsons sällskap även att tillbringa veckan på en yacht. I annonsen för auktionen står det att man kommer att jaga en speciell typ av dykänder och svartsvanshjort, skriver safariklubben på sin hemsida

” Årets medverkande på jaktresan är Donald Trump junior, en man som inte behöver någon presentation och vars passion för friluftslivet gör honom till vår bästa ambassadör”, skriver safariklubben.

Vid 17.30, svensk tid, var högsta bud för resan 17 500 dollar motsvarande drygt 167 000 kronor. Budgivningen avslutas på lördag och resan går av stapeln i november i år. 

Brinner för vapen- och jaktfrågor 

Donald Trump junior har profilerat sig i frågor som rör jakt, rätten att bära vapen och konservatism. Genom åren har han publicerat bilder på sig själv där han poserar med döda djur eller vapen. 

https://www.instagram.com/p/B67J4TTlnDn/

Hård kritik mot auktionen

Konferensen ,där Trump junior även ska tala, har möts av kritik från olika djurrättsorganisationer och av andra politiker. 

– Man annonserar det som en drömjakt men det är ingenting annat än en mardröm för dykänderna och svartsvanshjortarna som kommer hamna i Donald Trump juniors skottlinje, säger Jeff Flocken, ordförande för den internationella djurrättsorganisationen Humane society international. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.