Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundratals strandade ute i kylan efter Trumps möte

Hör Joe Biden kritisera Trumps kampanjmöte i Omaha.
Trumpsupportrar i Omaha.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Minst 30 personer ska ha behövt vård efter att ha stått utomhus i kylan i flera timmar efter kampanjmötet.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Under tisdagen samlades Trumpanhängare för ett kampanjmöte på ett flygfält i Omaha.

Men när mötet var slut och presidentens plan flugit i väg blev hundratals strandade utomhus i kylan i flera timmar, enligt  NBC News.

Minst 30 personer ska ha behövt vård.

Nebraskapolisen Megan Hunt skriver på Twitter att bussen som förde många till flygplatsen aldrig kom tillbaka.

Anhängarna till presidenten togs in, men bussarna kunde inte komma tillbaka för att transportera tillbaka dem. Omahanatten är iskall och snöig”, skriver hon.

Exakt hur många som behövde uppsöka vård efter mötet är oklart, men enligt uppgifter från Nebraskapolisens radiokommunikation ska det ha varit minst 30 personer. Av dem ska flera varit äldre och en person ska ha suttit i rullstol, enligt NBC.

”Det är problem för ett antal personer som inte kan hitta sina bilar och som vandrar i kylan. Se om vi inte kan återförena alla med en bil”, ska polisen sagt i radion enligt en inspelning som NBC tagit del av.

Fullt på parkeringen

Polisen hade redan innan mötet varnat för att det var svårt att ta sig till mötet.

”Parkeringen vid Trumpmötet är full. Bussar kommer inte längre att transportera människor till evenemanget. Du kommer inte kunna ta dig till mötet gåendets, med Uber eller andra transporter”, skriver polisen på Twitter.

NBC News har sökt Trumpkampanjen för en kommentar men har ännu inte fått någon.

Här tar Trump avstånd från vit makt-rörelsen 38 gånger

I en ny video svarar Trump på kritiken – se den här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.