"Jag tänkte att jag behövde ta reda på vilket hotell det var eftersom jag förstod att det var svenskar som hade råkat illa ut. Då ringde jag till vår hotellreception. Jag tänkte att om de inte visste någonting borde det vara ganska okej", berättar Carl Heath, som är på plats i Hurghada. Foto: Privat/Läsarbild
"Jag tänkte att jag behövde ta reda på vilket hotell det var eftersom jag förstod att det var svenskar som hade råkat illa ut. Då ringde jag till vår hotellreception. Jag tänkte att om de inte visste någonting borde det vara ganska okej", berättar Carl Heath, som är på plats i Hurghada. Foto: Privat/Läsarbild

Hundratals svenskar på plats i Hurghada

Publicerad

Hundratals svenskar befinner sig nu i den egyptiska turistorten Hurghada där hotellet Bella vista attackerades under fredagskvällen.

En av dem på plats är svensken Carl Heath som är på semester med en vän och deras två barn.

– Det hade mycket väl kunnat hända på vårt hotell, det är inte osannolikt, säger Carl Heath.

Under fredagskvällen kom nyheten om att beväpnade män har attackerat hotell Bella vista i Hurghada där minst tre turister har skadats. Hundratals svenska turister befinner sig nu i den egyptiska turistorten.

En av dem är svenska Carl Heath som är på semester med en vän och deras två barn som är åtta och sex år gamla.

– Vi befinner oss i den nyare södra delen av Hurghada. Det är en lång och utsträckt stad med många hotellanläggningar längs med stranden, säger Carl Heath.

Stannade inomhus

Han befann sig på sitt hotellrum under fredagskvällen då de första rapporterna om att en attack skett på ett turisthotell i Hurghada kom. Den första tanken som slog honom var att det kunde vara deras hotell som var attackerat.

– Jag fick reda på attacken och kollade upp nyheten. Jag tänkte att jag behövde ta reda på vilket hotell det var eftersom jag förstod att det var svenskar som hade råkat illa ut. Då ringde jag till vår hotellreception. Jag tänkte att om de inte visste någonting borde det vara ganska okej, berättar Carl Heath.

Hotellreceptionen kände då inte till någonting om en attack och ganska snart fick de reda på att det var ett annat hotell som blivit attackerat.

– Det hade mycket väl kunnat hända på vårt hotell, det är inte osannolikt, säger Carl Heath.

Under fredagskvällen har han och resten av resesällskapet valt att stanna inne på hotellrummet. Han berättar att de flesta andra turister har valt att göra samma sak.

– Jag kan inte påstå att vi är oroliga just nu, normalt sett brukar säkerheten att öka efter terrorattacker, säger Carl Heath.

Oklart vad som kommer att hända

Sällskapet reser med Fritidsresor och planen är att de ska vara kvar i Hurghada fram till på tisdag nästa vecka. Nu är det oklart vad som kommer att hända.

– Vi har inte hört något från vår researrangör. Men det kommer nog under kvällen eller morgonen, de gör analyser och avvägningar, säger Carl Heath.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag