Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Raggarkaos i natt: ”Oerhört stökigt”

Senaste nytt om coronaviruset i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Hundratals bilar och än fler människor samlades i Ludvika för en spontan cruising på fredagskvällen.
Foto: Google maps

Hundratals bilar och än fler människor samlades i Ludvika för en spontan cruising på fredagskvällen.

Polisen skrev flera anmälningar om misshandel och bråk.

– Det var oerhört stökigt, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

Men ur ett smittskyddsperspektiv var samlingen inte otillåten. 

Mellan tvåhundra till femhundra bilar samlades för fredagskvällens cruising i Ludvika, enligt polisen.

Och strax innan 22-tiden kallades de första patrullerna till platsen.

– Vi åkte dit på kommendering för att reda upp. Det var oerhört stökigt. Väldigt mycket hög musik och mycket stök, bök och folk som betedde sig illa, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

Flera anmälningar under kvällen

Flera polisanmälningar gjordes under kvällen. Bland annat inrapporterades sex fall av misshandel, ett fall av våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott, ett fall av olaga hot och ett fall av skadegörelse.

Därtill gjordes ett hundratal beslag av alkohol.

– Initialt var vi inte så många där i Ludvika, men vi fick ju öka allteftersom. Tillslut var det en insats som var väldigt, väldigt stor för att vara i ett landsortssamhälle, säger Lars Hedelin.

Samlades trots corona: ”Inte otillåtet”

Enligt polisen var samlingen i sig inte otillåten. 

Under coronakrisen har regeringen förbjudit samlingar om mer än 50 personer, men den rekommendationen menas inte vara applicerbar på fredagens cruising.

– De här personerna samlas ju inte i en lokal, utan de är utomhus i ett samhälle. De som samlas sitter ju inte heller tillsammans, utan de sitter i en bil där det kanske är fem, sex personer. Så det är inte otillåtet på något sätt, säger Lars Hedelin.

Under kvällen frihetsberövades ett antal personer, men de har sedermera släppts.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.