Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundratals resenärer strandsatta i Grekland

Lars Torbrand, 67, från Skellefteå är en av de resenärer som väntar på flyget hem.Foto: Privat
Familjehotellet Kipriotis Aqualand på Kos.Foto: Apollo
Familjehotellet Kipriotis Aqualand på Kos.Foto: Apollo
Familjehotellet Kipriotis Aqualand på Kos.Foto: Apollo
Familjehotellet Kipriotis Aqualand på Kos.Foto: Apollo

Hundratals Apolloresenärer sitter fast på Kos och Karpathos i Grekland.

Flyget i går kväll ställdes plötsligt in.

– Vi vet fortfarande inte när flyget ska gå, säger Lars Torbrand, 67, från Skellefteå, på Kos.

Lars Torbrand, 67, kom med resebolaget Apollo till Kos och familjehotellet Kipriotis Aqualand för en vecka sedan.

Klockan 23.50 i går kväll skulle han och totalt 220 resenärer på Kos flyga hem till Arlanda.

–  Alla resenärer som åkte med Apollo fick ett sms först att planet skulle vara drygt en timme sent. Men när vi kom till flygplatsen fick vi reda på att flyget var inställt, säger Lars Torbrand.

Fick mat och hotell

Även Apollos resenärer på den grekiska ön Karpathos är strandsatta efter att flyget ställts in. Apollo ordnade övernattning och mat åt alla resenärer. Men på torsdagsförmiddagen hade Lars och de andra fortfarande inte fått ny information.

– Vi har varje timme fått information om att de inte vet när planet ska komma. Vi vet inte när vi ska åka hem och får ingen information. Vi är 220 personer som är strandsatta på Kos, säger Lars. 

Ann-Sofie Olsson, presschef på Apollo, säger att planet som skulle avgå i går kväll fick tas ur trafik efter ett tekniskt fel.

– Det får konsekvenser på en gång med förseningar som vi beklagar. Det är även resenärer på Arlanda som ska till båda ställena som påverkas. Sammanlagt är det 1 326 resenärer som berörs fram och tillbaka.

Apollo sätter in ny flight

Vid 11.30-tiden berättade Ann-Sofie Olsson att Apollo lyckats lösa ett flygplan och att resenärerna på Kos och Karpathos ska informeras allt eftersom via sms.

– Vi har hittat en flight som vi kommer sätta in. 180 av de 220 på Kos kommer kunna åka hem i kväll och får lunch och middag. De andra åker hem i morgon och får ny information vid 19 i kväll. För dem har vi ordnat hotell. 

Hon uppmanar resenärerna i Grekland att ta kontakt med Apollo vid hemkomst. Resenärer som ännu inte kommit i väg kan avboka eller omboka resan utan kostnad.

– De passagerare som bor nära Stockholm har vi bett att åka hem igen och de som bor längre bort har vi hjälpt med mat och logi. Blir man kvar över natten får man hotell och mat. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.