Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundratals migranter i sjönöd på Medelhavet

Ännu ett fartyg med migranter som övergivits av besättningen har upptäckts drivande på Medelhavet.

Tre man från den italienska kustbevakningen har via helikopter lyckats ta sig ombord på fartyget vid Italiens sydkust, och ska föra det till hamn, enligt nyhetsbyråer.

Fartyget Ezadeen är flaggat i Sierra Leone och avsett för transport av boskap, rapporterar brittiska Channel 4. Det har drivit i ungefär 40 sjömil – cirka 74 kilometer – i den hårda sjön med 450 människor ombord sedan bränslet tog slut. En av dem lyckades via skeppets radio larma kustbevakningen.

Riskabelt att försöka gå ombord

Ezadeen tros ha varit på väg till hamnen i franska Sète.

Hårt väder gjorde det riskabelt att försöka gå ombord från den isländska kustbevakningens fartyg Tyr, som deltar i insatsen på uppdrag av EU:s gränsövervakningsorgan.

I veckan övergavs ett annat migrantfartyg av besättningen utanför Italiens kust. Enligt BBC hade det skeppet nästan 1 000 personer ombord, som kunde räddas sedan det upptäckts drivande på havet.