Hunden vägrar att lämna sin vän

Publicerad
Uppdaterad
Hunden lämnar inte sin vän efter att jordbävningen och tsunamin slagit till mot Sendai.
Den lägger i stället sin tass runt halsen på hunden.
Och väntar på hjälp.
De hjärtvärmande bilderna om spanieln som inte lämnar sin sjuke hundkompis i sticket har setts av över åtta miljoner på Youtube.
Det är bilderna av hur även djuren drabbas när naturkatastrofer slår till på ett skoningslöst sätt.

"Hunden skyddar honom"

Den här lojala hunden med silverhalsband skakade av rädsla när japanska reportrar fick syn på den. Men den vägrade att lämna sin sjuke hundkompis flera dagar efter att tsunamin dragit in längs med Japans nordöstra kust.
– Hunden skyddar honom. Det är därför han kom emot oss, för att vi inte skulle komma närmare, säger en av reportrarna i tv-klippet enligt Daily Mail. 
Den vita, skitiga hunden var väldigt svag och rörde sig knappt, men vännen vakade ändå trofast vid hundens sida. Efter ett tag la spanieln sin tass över den knappt orörliga hunden. 
Den sjuke hunden togs sedan till en veterinär i Mito, och spanieln togs också om hand.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag