Hunden svalde nål – nu vill matte varna andra

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Efter att Veronica Klein förstod vad som hänt hennes hund Rex blev hon förbannad.
Foto: Privat
Veronica försökte ta bort det hennes vovve hade i munnen men Rex lyckades både tugga klart och svälja innan hon ens fick en chans.
Foto: Privat
"Jag såg det inte först, men när jag höll på att torka upptäckte jag ju både köttbiten och säkerhetsnålen", säger Veronica.
Foto: Privat

Det var under söndagspromenaden med hunden Rex som det obehagliga inträffade.

Matte Veronica Klein såg hur Rex tuggade i sig något som senare skulle visa sig vara en köttbit med en säkerhetsnål i, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta om.

– Jag blev ju jävligt ledsen och förbannad. Hade nålen skurit upp något i magen hade han ju dött, säger Veronica.

Klockan var strax efter fyra i söndags när Veronica, 25, bestämde sig för att gå ut på promenad med sin amstaffhane Rex. De två skulle gå den vanliga rundan i bostadsområdet Krushälla, beläget i Torshälla strax utanför Eskilstuna. Veronica bor i området och har gått samma väg många gånger med Rex – som ofta busar runt och tuggar på det mesta han kommer åt. Därför reagerade Veronica Klein inte särskilt mycket då hon plötsligt såg honom tugga på någonting i vägkanten.

– Jag trodde det var en pinne eller något bara. Han brukar ju försöka äta löv, stenar och allt möjligt, berättar hon.

Upptäckte köttbit med nål

Veronica försökte ta bort det hennes vovve hade i munnen men Rex lyckades både tugga klart och svälja innan hon ens fick en chans. När båda två kommit hem och Veronica stod i duschen ett par timmar senare hörde hon plötsligt hur Rex började hulka på andra sidan dörren.

– Jag såg det inte först, men när jag höll på att torka upptäckte jag ju både köttbiten och säkerhetsnålen, säger hon.

"Stannade uppe hela natten"

Efter att Veronica Klein förstod vad som hänt blev hon förbannad. Hon hade läst på Facebook om andra som upptäckt alltifrån råttgift till fiskekrokar som lagts ut tillsammans med kött - men trodde inte att det skulle hända henne. Efter att Rex spytt verkade han dock kry och inget blod syntes till. En oroad Veronica ringde ändå och rådfrågade en veterinär som menade att hon skulle avvakta och se om Rex visade några tecken på att han skadats inombords.

– Jag stannade ju uppe hela natten sen, det var bara att glömma att sova. Han klarade sig nu, men jag blev ju jävligt ledsen och förbannad. Hade nålen skurit upp något i magen hade han ju dött säger hon och fortsätter:

– Det måste vara någon som inte gillar djur som gör så här. Det kan ju drabba både fåglar, katter och hundar - men också barn i allra värsta fall. De kan ju också stoppa lite vad som helst i munnen.

Tvingas skaffa munkorg

Sedan Veronica skrev om vad som hänt Rex har många hört av sig med liknande erfarenheter - och nu vill hon påminna alla hundägare om att hålla ett vakande öga under promenaderna. Själv har Veronica köpt en munkorg till Rex för att undvika att han ska skadas allvarligare ifall något liknande händer igen. Amstaffen verkar dock allt annat än glad över att behöva bära den.

– Det känns för jävligt att se honom med den faktiskt. Jag ska inte behöva ha munkorg på min hund av den anledningen. Det ska inte förekomma helt enkelt, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.