Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hunden Hunter hittad - på väg hem till Sverige

Hunden Hunter.

Bordercollien Hunter försvann på Island i fredags.

Catharina Reinhall letade dag och natt efter sin hund med hjälp av många frivilliga.

På onsdagskvällen hittade hon den.

Expressen berättade i onsdags om bordercollien Hunter som rymde från flygplatsen i Reykjavik - och som sedan söktes över snart sagt hela Island .

Historien har nu fått ett lyckligt slut.

Hittades på en holme

Hunter hittades ute på en holme och matten Catharina Reinhall fick tillsammans med ett par personer i sökpatrullen vada ut i högt vatten för att hämta hunden. Flera isländska medier berättar om händelsen.

Catharina Reinhall berättar i en intervju i tidningen Vikurfrettir om att hon och några frivilliga såg spår av hunden på en strand och sedan upptäckte den.

– Det var tur att han var ute på en liten ö så han inte kunde komma undan oss. Han var rädd för mig i början så jag fick tala med honom för att lugna honom, säger hon och berättar om hur jobbiga de senaste dygnen varit.

– Men jag är så tacksam för all hjälp och vänlighet folk har visat. Det är otroligt.

Kommer inte släppa den ur sikte

Catharina Reinhall säger i intervjun att hon inte trodde hon skulle se hunden igen.

– Men nu är jag så lycklig, superlycklig.

Enligt andra medieuppgifter har hon lovat att inte släppa hunden ur sikte innan den lastats säkert på planet till Sverige.

Hela den dramatiska historien har fängslat islänningarna. Tidningar, radio och tv har följt letandet. En anledning till det stora intresset är att Island har mycket hårda karantänsbestämmelser för djur.

Händelsen när hunden rymde var också dramatisk. När buren med hunden skulle lastas om för att byta flyg mellan Seattle och Stockholm föll buren ner från transportbandet. Buren gick sönder och hunden sprang i väg.

I Stockholm väntar Catharina Reinhalls döttrar Ellika och Emily på att återse Hunter. Det blir något att fira i midsommar.