Hunden grävde sig ur graven efter fyra dagar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

USA. Hunden Theia är en riktig mirakelhund. Hon blev påkörd av en bil, slagen i huvudet och begravd, men återkom efter fyra dagar, jordig och med viftande svans.

Ettåriga Theia var en herrelös hund som levde i den lilla staden Moses Lake i delstaten Washington i nordvästra USA. För en månad sedan blev hon påkörd av en bil. Någon ville troligen göra slut på hennes plågor och slog henne i huvudet innan hon begravdes, skriver dn.se.

Fyra dagar senare dök hon upp. Hon var täckt av jord, utmärglad och haltade. Ändå viftade hon på svansen, skriver WSU News, presstjänsten vid Washington State University.

Hon fördes till universitetets veterinärklinik sedan en lokal veterinär konstaterar att hon förmodligen blivit slagen i huvudet med en hammare.

– Hon överlevde alltihop på egen hand: bilkrocken, hammarslagen i huvudet och att bli levande begravd. Hon kom till vår veterinärklinik för hon har svårt att andas när hon sover på grund av en förträngning i nospassagen, säger Boel Fransson, svensk kirurg på WSU, till DN.

Uppmärksamheten har lett till att Theia har fått ett hem. Sara Mellado i Moses Lake har tagit hand om henne efter att ha läst om hennes öde på Facebook.

– Theia är en äkta mirakelhund och hon förtjänar ett gott liv, säger hon till WSU News.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.