Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hunden Finley skrämdes i väg på nyårsafton – nu har han hittats

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Äntligen är Finley hemma igen!
Foto: Privat
Det enorma stödet och sökandet gav tack och lov resultat.

Hunden Finley skrämdes av smällarna på nyårsafton och rymde.

Efter en oavbruten sökinsats har han nu hittats.

– Jag var ute hela natten utan ett enda spår och vi började bli riktigt desperata, säger matten Elin Larefalk.

Fyrverkerierna blev för mycket för den ettårige hunden Finley som sprang i väg på nyårsafton.

Matten Elin Larefalk var tillsammans med sin sambo, vänner, familj, bekanta och främlingar ute och letade efter hunden i över ett dygn – oroliga för det värsta.

Men på tisdagen kom glädjebeskedet:

Finley är äntligen upphittad!

– Det känns lite som en dröm just nu, säger Elin.

– Jag var ute hela natten utan ett enda spår och vi började bli riktigt desperata eftersom vi faktiskt tänkte tanken att han faktiskt inte skulle hittas när han varit borta så pass länge. Vi känner oss hela igen, och är förstås otroligt tacksamma för den hjälp vi fick som ledde till att han hittades.

LÄS OCKSÅ: Hunden Finley skrämdes av smällare – rymde på nyårsafton


Många hörde av sig efter Elin Larfalks efterlysningar i flera grupper på Facebook. Flera erbjöd sig att hjälpa till att leta efter Finley.

"Han har suttit och skakat i hallen"

Elin och hennes sambo vägrade ge upp innan de hittat sin älskade familjemedlem. Samtidigt var de upprörda över den bristande respekten för djur under nyåret – med anledning av att många smällde raketer flera dagar innan nyårsafton.

– Jag tycker det är helt sjukt att man fortfarande säljer fyrverkerier. Det skadar så många och skrämmer så många hundar, sa hon i intervjun med Expressen och fortsatte:

– Man kan inte undkomma att hundar dör och mår dåligt av det här. Jag tycker man kan vänta till tolvslaget, då hade vi varit förberedda. Men nu har det smällt hela veckan och han har suttit och skakat i hallen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.