Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hundarna har gjort en markering vid vattnet"

Jimmy Höög Aronsson är försvunnen sedan efter en utekväll i Norrköping i lördags. Nu söker vänner, familj, arbetskamrater och frivilliga efter honom.
Foto: Niklas Luks

Jimmy Höög Aronsson, 20, skulle gå hem från krogen i lördags. Men han kom aldrig till lägenheten i centrala Norrköping.

Det är nu mer än två dygn sedan han senast sågs.

– Våra hundar har gjort markeringar vid vattnet, säger Frida Knutsson, på Missing people.

Den senaste ledtråden är markeringar från Missing peoples hundar.

– En av våra hundar har markerat i vassen vid Djurö kvarn, säger Frida Knutsson, administrativ chef på Missing people i Östergötland, till Expressen.se strax före klockan 16 på tisdagen.

Djurö kvarn ligger ute i Bråviken cirka åtta kilometer nedströms från nattklubben där Jimmy senast sågs. Under måndagen hade Missing people två hundar som markerade vid vattenkanten i Pampushamnen som ligger mellan Djurökvarn och centrala Norrköping.

Polisen är på väg ut till Djurö kvarn för att genomsöka området.

Stor sökinsats

Polis och räddningstjänst har sökt i centrala Norrköping och Sjöräddningssällskapet har letat med båt i älven Motala ström.

Jimmys anhöriga, jobbkompisar, vänner, hans systers skolklass och uppåt 200 frivilliga har dessutom engagerats i sökandet genom organisationen Missing people.

Sökområdet koncentrerades först runt nattklubben där Jimmy senast sågs och runt kvarteren kring Motala ström. Senare utvidgades det österut utefter älven mot Bråvikens utlopp.

– Vi fortsatte sökandet och det var vid Pampushamnen som hundarna gjorde den första markeringen, säger Frida Knutsson.

Trots att svävare från Sjöräddningssällskapet har sökt i området så har polisen kammat noll. Enligt polisen i Östergötland är vattnet mycket strömt och om kroppen hamnat i vattnet så kan den snabbt färdas långa avstånd.

En gåta för polisen

Jimmy var ute med sina vänner på lördagskvällen. Vid 02.30-tiden, under natten till söndag, sågs han senast på nattklubben Puls i centrala Norrköping. Sedan dess är han försvunnen.

Polisen har tillsammans med Jimmys familj tittat på en övervakningsvideo från nattklubben. Där konstaterades att han lämnade stället ensam strax efter klockan 3. Han bar då svarta byxor, svart skjorta och svarta finskor. Jimmy lämnade kvar sin jacka, med hemnycklarna i, på nattklubben.

Mobiltelefonens sista kontakt med nätet var, enligt Norrköpingspolisen, vid klockan 5 på söndagsmorgonen. Sedan dess har polisen gått igenom 20-åringens bostad, en dryg kilometer från nattklubben, och arbetsplatsen som även den ligger centralt i Norrköping.

Mamman orolig

När hans mamma inte hade hört av honom under söndagen blev hon orolig.

– Jag skickade ett sms vid halv tre när jag inte hört från honom eftersom han alltid brukar komma hit och äta på söndagar, berättade Jimmys mamma Liselotte Aronsson för Expressen.se.

Hon ringde runt till Jimmys vänner och tog till slut kontakt med organisationen Missing people och polisen.

När Expressen.se pratade med Liselott vid lunchtid på måndagen var hon på plats för att hjälpa till med sökandet.

– Det är inget vidare just nu kan jag säga. Hoppet, att han ska hittas vid liv, börjar ta slut nu.

Enligt henne mådde sonen bra, trivdes med sitt jobb som elektriker.

– Han har mycket kompisar, han är snäll, aldrig ovän med någon. Vem skulle vilja göra honom illa?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.