Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundar avlivades efter smuggling

Tullen i Malmö stoppade en bil med 26 smuggelhundar på väg in i Sverige.

Hundarna var i så dåligt skick att de fick avlivas, skriver Sydsvenskan.

Tillslaget gjordes vid Öresundsbron i tisdags. En vanlig personbil stoppades och i den gjorde tulltjänstemännen ett anmärkningsvärt fynd.

Totalt 26 hundar, både vuxna och valpar, hade trängts in i bilen. Några satt i burar, andra inte. Det ska bland annat ha varit hundar av rasen amstaff, men även valpar som liknade mopsar och rottweiler.

– Tyvärr var hundarna inte i så gott skick. Vi kontaktade jordbruksverkets veterinär som gjorde en bedömning. Hundarna avlivades, säger Michaela Linderoth, pressinformatör vid Tullverket till Sydsvenskan.

Tre personer i bilen förhördes men blev senare frisläppta. De är misstänkta för smuggling av djur.

På tullen vill uppmärksamma folk som funderar på att skaffa hund att tänka efter innan man nappar på en annons som kanske verkar mindre seriös.

– Alla som köper en hund ska tänka på att det kan vara en smuggelhund. Man ska helst möta hunden i sin hemmiljö. Risken är annars att man köper in insmugglad hund som inte är frisk, säger Michaela Linderoth, till Sydsvenskan.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!