Daniel Wachira var nära att bli uppäten av hundarna. Nu ska han få ett nytt ansikte.
Daniel Wachira var nära att bli uppäten av hundarna. Nu ska han få ett nytt ansikte.

Hundar åt upp Daniels ansikte

Publicerad
Uppdaterad
När Daniel var nyfödd slängdes han på en soptipp.
Där åt hundar upp halva hans ansikte.
Nu är fyraåringen i USA där kirurger ska ge honom ett nytt käkben, ny kind och ett nytt öra.
Lille Daniel Wachira var ytterst nära att bli dödad av hundarna. - Tre minuter till och de skulle ha nått halspulsådern, säger Larry Jones, grundare av en kristen hjälporganisation. Den 1 juni ska Daniel opereras vid ett sjukhus i Houston. Operationen kommer att ta elva timmar och blir den första i en lång rad som Daniel kommer att tvingas genomgå den närmaste tio åren. Plastikkirurgerna jobbar gratis, annars hade prislappen legat på cirka sju miljoner kronor. Kirurgerna kommer att bygga upp Daniels vänstra ansiktshalva med hjälp av ett revben och muskler från hans skuldra. Örat kommer man att vänta med tills hans huvud växt färdigt. Daniel, som bott på ett barnhem, har själv börjat bli medveten om att han är annorlunda än andra barn. - Han sa till mig att hans ansikte blev förstört en dag, berättar Frances Jones.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag