Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundar angrep får

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Två lösspringande hundar angrep en fårskock i en hage vid Vårdinge folkhögskola söder om Södertälje på söndagsförmiddagen.

- En anställd vid folkhögskolan fick syn på dem och sprang för att hämta hjälp. När han kom tillbaka var hundarna borta, säger Per-Olof Ekholm, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, till TT.  Vid attacken skadades fem får så svårt att de var tvungna att bli nödslaktade. Ytterligare tre har sådana skador att de eventuellt kommer att avlivas.  Flera andra av de sammanlagt 23 fåren i hagen har fått bett mot ullen runt strupen.  De två hundarna, en svart i labradorstorlek och en mindre svart, blev inte infångande.  - Att döma av spåren i snön har någon förmodligen hämtat dem, säger Per-Olof Ekholm.  Polisen hoppas få in tips från allmänheten för att kunna identifiera hundägaren. Denne är i så fall misstänkt för att ha brutit mot lagen av tillsyn över hundar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.