Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hund räddades ur havet – hela 22 mil från land

Boonrod räddades ur havet 22 mil från fastlandet
Foto: Facebook

En liten hundhane har blivit räddad ut havet efter att en grupp arbetare på en oljeplattform i Thailand sett hunden simma i vågorna - mer än 22 mil från land.

”Om ägaren inte kommer fram så hoppas jag få adoptera honom”, skriver Vitisak Payalaw, en av de som räddade hunden, på Facebook enligt Bangkokpost

Det var en helt vanlig arbetsdag på oljeriggen i den Thailändska gulfen 22 mil utanför staden Songkhla i södra Thailand. 

Plötsligt såg de fyra arbetarna som jobbade på plattformen hur någonting rörde sig ute i vattnet. Det var en hund som simmade för sitt liv mitt ute på det öppna havet. 

När Boonrod kom upp på oljeriggen var han utmattad och skakade i hela kroppen.
Foto: Facebook

Männen på oljeriggen började ropa åt hunden och turligt nog hörde han skriken och började simma mot trygghet. När hunden, som senare döptes till Boonrod av sina livräddare, väl kom fram till plattformen visste han inte vart han skulle ta vägen. Han gömde sig bland ställningens rostiga rör. 

Var knappt om tid 

Vitisak Payalaw var en av männen som var med och räddade livet på lilla Boonrod. Han skriver på sin Facebook om det svåra räddningsuppdraget. 

”Vi försökte hitta sätt att få upp honom på plattformen. Vi var tvungna att tävla mot tiden eftersom vågorna när som helst kunde ta honom med sig”, skriver Vitisak på Facebook, enligt Bangkok Post

Vitisak Payalaw hoppas på att få adoptera Boonrod.
Foto: Facebook

Till slut beslutade de sig för att knyta ett rep runt hunden och vinschade sedan upp honom. Han var svag och varken rörde på sig eller gav ifrån sig ett ljud under processen. 

Men efter att ha fått i sig vatten och mineraler återfick han lite energi och kunde sätta sig upp. 

”Hoppas vi får många lyckliga dagar” 

I fyra dagar fick Boonrod återhämta sig ute på riggen innan han kunde tas till en veterinär inne på fastlandet. Vid den tidpunkten hade den lilla hunden verkligen gjort ett avtryck på arbetarna som hade räddat honom från att drunkna. 

Boonrod har förts till en veterinär och uppges må bra.
Foto: Facebook

De tror själva att djuret ramlat av från en fiskebåt och svepts i väg med havets vågor. Hade vågorna varit högre än vad de var hade ingen på oljeriggen kunnat se hunden som simmade för sitt liv. 

Vitisak är särskilt fäst vid Boonrod och hoppas på att kunna adoptera hanen om ingen ägare träder fram. 

”Jag hoppas att vi ska få många lyckliga år tillsammans”, skriver han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.