Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hund kastad från fjärde våningen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Polisen bekräftar att hunden dött efter fallet.

En hund har kastats mot sin död från ett fönster i Tensta.

Polisen har omhändertagit en person efter djurplågeriet.

– Hunden har avlidit, Lena Bakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Hans Rosenberg från Svenska kennelklubben är upprörd:

– När sådant här händer är det fel människor som skaffar hund. Att kasta ut en hund på det här viset – det finns ingen pardon för den människan.

Vid 21.30-tiden på torsdagskvällen fick polisen in ett larm om att en hund hade kastats ut från ett fönster i Tensta i nordvästra Stockholm.

Enligt uppgift kastades hunden från den fjärde våningen i en lägenhet.

– Hunden har avlidit. Det är grannar som ringt och berättat detta, bekräftar Lena Bakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

En kvinna ska ha omhändertagits och ärendet rubriceras som djurplågeri.

”Fel människor”

– När sådant här händer är det naturligtvis fel människor som skaffar hund. Detta är inget normalt beteende, och inte vara i närheten av en hund. Det skulle vara en mjukishund i så fall, säger Svenska kennelklubbens talesperson Hans Rosenberg.

– Hundar hamnar ibland hos fel människor där man tycker att det är något häftigt, och även kan ses som ett vapen. Jag tycker det är fruktansvärt.

Vad kan ni som organiserade uppköpare göra?

– Att vi verkligen väljer rätt köpare. Och att köparen i sin tur verkligen väljer rätt hund. Det är dock viktigt att slå fast att inte alla är lämpade att ha hund. Tröttnar man på sin hund ska man lämna den till Hundstallet, som i sin tur ser till att den hamnar hos någon människa som älskar den.

Känner ni från Svenska kennelklubbens sida att djurskyddslagen borde stärkas?

– Svårt att säga. Den borde kanske tillämpas lite oftare. Vi måste visa våra djur mer respekt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.