Vittnen larmade om mobben vid 19.30-tiden och polis tillkallades. Hundra personer ska ha kontrollerats. Foto: AP DPAVittnen larmade om mobben vid 19.30-tiden och polis tillkallades. Hundra personer ska ha kontrollerats. Foto: AP DPA
Vittnen larmade om mobben vid 19.30-tiden och polis tillkallades. Hundra personer ska ha kontrollerats.  Foto: AP DPA
20 personer gick till attack mot sex pakistanier vid centralstationen i Köln, skriver Frankfurter Allgemeine. Två av de misshandlade fördes skadade till sjukhus. Foto: Oliver Berg/Epa/TT20 personer gick till attack mot sex pakistanier vid centralstationen i Köln, skriver Frankfurter Allgemeine. Två av de misshandlade fördes skadade till sjukhus. Foto: Oliver Berg/Epa/TT
20 personer gick till attack mot sex pakistanier vid centralstationen i Köln, skriver Frankfurter Allgemeine. Två av de misshandlade fördes skadade till sjukhus. Foto: Oliver Berg/Epa/TT

Huliganer ska ha jagat efter invandrare i Köln

Publicerad

Efter massövergreppen på nyårsafton ska huliganer ha gått på "människojakt" efter invandrare i Köln.

Flera personer med utländsk bakgrund blev misshandlade, uppger tysk polis för Frankfurter Allgemeine.

I Köln är det oroligt efter massövergreppen på nyårsafton. Enligt tyska medier blev flera personer med utländsk bakgrund misshandlade vid centralstationen på söndagen.

20 personer gick till attack mot sex pakistanier vid centralstationen i Köln, skriver Frankfurter Allgemeine. Två av de misshandlade fördes skadade till sjukhus.

En stund senare blev en 39-årig man från Syrien misshandlad av fem män. Det är oklart om de två attackerna haft kopplingar, uppger polisen enligt Frankfurter Allgemeine.

Två misstänkta gärningsmän har identifierats, enligt polisen.

"Människojakt"

Enligt Kölnbaserade Express var det ett gäng "rockare, huliganer och dörrvakter" som gav sig ut för att "rensa upp" på gatorna.

De ska inne på en stängd Facebooksida ha bestämt sig för att gå ut på "människojakt", rapporterar tidningen.

Vittnen larmade om mobben vid 19.30-tiden och polis tillkallades. Hundra personer ska ha kontrollerats.

Polisnärvaron var stor under resten av natten, skriver Frankfurter Allgemeine.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag