HSB uppmanar grannarna att avsätta styrelsen

Publicerad
Uppdaterad
Grannarna kan avsätta styrelsen om de inte ändrar sitt beslut.
Det säger Gun-Britt Mårtensson, förbundsordförande på HSB Riksförbund.
Om medlemmarna i den lokala HSB-föreningen inte tycker att styrelsen har fattat rätt beslut kan de kalla till medlemsmöte. - Jag uppmanar grannarna att de ska vara väldigt tydliga och begära ett medlemsmöte. De ska säga att de inte får agera så här, säger Gun-Britt Mårtensson. Om styrelsen fortfarande tycker att Maj, 83, ska vräkas, kan medlemmarna begära styrelsens avgång. De kan gå ihop och kalla till ett extra medlemsmöte, där frågan om styrelsen ska avsättas eller inte sker i en omröstning. Majoriteten bestämmer hur beslutet ska vara.

"Tar sitt förnuft till fånga"

- Jag tycker att det här är så sorgligt. Vi har jobbat för att trygghet ska vara ett viktigt värdeord som står för något, säger Gun-Britt Mårtensson. Och fortsätter: - Jag tror inte att det här beslutet kommer till. Jag har förhoppningar om att styrelsen inser själv att de har gjort fel och att de tar sitt förnuft till fånga. Om de inte gör det så tror jag att medlemarna ser till att de gör det. Hon berättar att tanken med styrelsen är att medlemmarna ska vara stolta över vad styrelsen kommer fram till. - Det är ju lite svårt att känna sig stolt över det här, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag