Hovrätten fastställer: Semir Hasooni, 23, döms till livstids fängelse för dödskjutningen i Beckomberga

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger
Svea hovrätt fastställer livstidsdomen mot Semir Hasooni, 23, för mordet i Beckomberga.
Foto: Polisen
Efter mordet flydde Semir Hasooni till Tyskland, och sedan vidare till Irak.
Foto: Polisen
Foto: Polisen

Semir Hasooni, 23, dömdes i mars till livstidsfängelse för mordet på en 22-årig man i Beckomberga i Stockholm i november 2020.

Nu har domen fastställts av Svea hovrätt. 

Hasooni pekades tidigt ut som gärningsman i utredningen och greps några månader efter brottet i Frankfurt – men på grund av brist på bevis släpptes han fri.

I juni förra greps han igen efter att nya bevis säkrats genom den krypterade chattjästen Anom.

I mars dömde Solna tingsrätt den tidigare ostraffade Semir Hasooni, 23, till livstids fängelse för mordet på en 22-åring i ett bostadsområde i Beckomberga i västra Stockholm.

Hasooni överklagade domen men i dag fastställde Svea hovrätt att 23-åringen är skyldig till brottet och tingsrättens dom om livstids fängelse kvarstår.

Pekades ut av offrets flickvän

Enligt uppgifter från utredningen var 22-åringen på plats för att sälja narkotika då han sköts till döds med flera skott – framför ögonen på hans flickvän som också befann sig på platsen.

Flickvännen pekade först ut Semir Hasooni som skytt men drog tillbaka sina uppgifter senare under utredningen.

Under rättegången i Solna tingsrätt var det det tidigare förhöret med flickvännen som spelades upp – vilket ska ha påverkat utfallet enligt domstolen.

– Tingsrätten anser det visat att flickvännen därefter har påverkats att ändra sina uppgifter. Hennes tidigare berättelse har enligt tingsrätten tillräckligt stöd i den övriga utredningen för att läggas till grund för en fällande dom, sade rådmannen Evelina Säfwe i ett pressmeddelande i samband med domen.

Flydde Sverige – greps i Tyskland

Av utredningen framgår det att Hasooni lämnade Sverige kort efter mordet och han då tog sig till Tyskland och senare Irak. 

Flera månader efter dödsskjutningen i Beckomberga kunde polisen gripa honom i Frankfurt – men han släpptes inom kort då bevisningen inte räckte för åtal. 

Ett genombrott i utredningen kom i juni förra året då amerikanska FBI knäckte den krypterade chattjänsten Anom där polisen kunde säkra tillräcklig bevisning mot Hasooni för att gripa honom. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.