Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hovet: Victoria
på plats på BB

Hovet bekräftade i natt för Expressen.se att kronprinsessan Victoria har kommit till förlossningsavdelningen på Karolinska i Solna. "Allt är under kontroll", säger informationschef Bertil Ternert.

Nu är det nära!

Just nu befinner sig kronprinsessan Victoria och prins Daniel på förlossningsavdelningen på Karolinska i Solna.

- Nu är det bara att vänta, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

Lyssna på Johan T Lindwall om Victorias födsel direkt från Karolinska

Ladda ner avsnitt

Natten mot torsdag kom telegrammet från Tidningarnas Telegrambyrå. Hovet meddelar att kronprinsessan Victoria är på Karolinska universitetssjukhusets förlossningsavdelning i Solna för att föda sitt barn.

Tillsammans åkte hon och prins Daniel i bil från bostaden på Haga slott till sjukhusets förlossningsavdelning, en färd på bara någon kilometer.

De anlände till sjukhuset vid 01-tiden.

- Jag kan bekräfta att de är på förlossningsavdelningen på Karolinska för den förväntade nedkomsten. Nu är det bara att vänta, säger Bertil Ternert till Expressen.se.

"Under kontroll"

Det fanns enligt Ternert ingen dramatik inblandad i bilden när de blivande föräldrarna gav sig av.

- Allt är under kontroll, säger Ternert som inte ville kommentera saken närmare.

Expressen.se var efter bekräftelsen från Hovet i kontakt med Karolinska sjukhuset, som bekräftade att kronprinsessan anlänt.

- Jag kan bekräfta att hon är hos oss. Mer än så vill vi inte säga i nuläget, säger Susanne Bergqvist, presskontakt på Karolinska Universitetssjukhuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.