Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Hovet betalade miljoner för att tysta kungens älskare

I april 1936 begär Anna Haijby skilsmässa för att hennes man Kurt varit otrogen med Gustaf V, vår nuvarande kungs farfarsfar.

Det handlar om förbjuden homosexuell kärlek och blir upptakten till miljonutpressning och en rättsskandal – där förutom kungahuset också nazistiska Gestapo och författaren Vilhelm Moberg spelar huvudroller.

SVT uppmärksammar jätteskandalen i en ny dramaserie, som hovet nu kommenterar för första gången.

– Det är viktigt att komma ihåg att det är en dramaproduktion, inte en dokumentär. Det är också SVT tydliga med, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Samtidigt bemöter SVT kritik som riktas mot serien.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.