Så här får man inte se ut på kungliga födelsedagskalas, tycker norska medier. Men det svenska hovet bryr sig inte.
Så här får man inte se ut på kungliga födelsedagskalas, tycker norska medier. Men det svenska hovet bryr sig inte.

Hovet avfärdar kritiken

Publicerad
Uppdaterad
Hovet avfärdar den norska kritiken.
- Det är lågt, säger informationschefen Nina Eldh, till Expressen.se.
Åsikterna om prinsessan Madeleines rosa klänning går i sär. Fotograferna som i går hade samlats utanför Oslos rådhus var stormförtjusta när de svenska prinsessorna anlände. Flera påtalade hur vackra prinsessorna är. Men norsk press är inte lika positiv och beskriver Madeleines klädval som för sexigt. Hovet avfärdar kritiken.

Kända för att vara välklädda

- Det är lågt, säger informationschefen Nina Eldh, till Expressen.se.  Både kronprinsessan Victoria och Madeleine är internationellt kända för att vara oerhört välklädda. Enligt informationschefen väljer Madeleine själv sina kläder. Det finns inga regler som bestämmer vad en svensk prinsessa får och inte får bära.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag