Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hotfull man skjuten av polis i Luleå

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

Polisen har skjutit verkanseld mot en man som uppträdde hotfull på en bensinstation i centrala Luleå. 

”I samband med ingripandet uppstår en situation där polis skjuter verkanseld. Mannen omhändertas av sjukvården.”, skriver polisen på sin hemsida. 

En helikopter har kopplats in i ärendet. 

Under lördagsmorgonen fick polisen in ett larm om en hotfull man på en bensinstation i centrala Luleå. 

På platsen anträffades mannen och i samband med ingripandet uppstod en situation där polis fick skjuta verkanseld. Mannen har nu omhändertagits av sjukvården för sina skador.

– Den här mannen blev träffad och enligt det jag har fått veta var han vaken och talbar när han fördes till sjukhus med ambulans, säger Maria Linné, presstalesperson hos polisen.

Polisen: Uppgifter om vapenliknande föremål

Enligt polisen är platsen avspärrad och man har inlett en förundersökning gällande bland annat grovt vapenbrott och grovt olaga hot. 

– Det finns uppgifter om att han ska ha haft ett vapenliknande föremål, men det är något som utredningen får visa, säger Linné. 

NSD skriver att en man iklädd rånarluva ska ha åkt runt i en svart bil tidigare under lördagsmorgonen och hotat människor med ett gevär. Det är dock oklart om den uppgiften har något samband med gripandet på bensinstationen. Däremot ska en svart bil ha tagits i beslag av polisen, rapporterar tidningen. 

Polisen vill inte kommentera uppgifterna från NSD och skadeläget för mannen är ännu oklart.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.