Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hotet: Storma huset och ta Julian Assange

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Julian Assange planerar att fly Storbritannien i en ambassadbil.

Då reagerar brittiska myndigheter.

I ett meddelande till hotar de med att göra en räd mot Ecuadors ambassad.

– De kan storma vår ambassad i London om Ecuador vägrar att lämna ut Julian Assange, sade Ecuadors utrikesminister Ricardo Pationo enligt AP.

Wikileaks-grundaren Julian Assange gör allt i sin makt för att inte bli utlämnad till Sverige, där han är misstänkt för sexbrott.

Assange har därför sökt politisk asyl i Ecuador. The Guardian skriver att Assange blivit beviljad asyl, men definitivt besked väntas komma klockan 14 svensk tid.

Under tiden befinner sig Assange i Ecuadors ambassad i London.

Smugglas ut i bil

Om Assange får grönt ljus från den sydamerikanska staten är frågan hur han ska ta sig dit. Spekulationerna om hur Assange ska kunna fly har fortsatt att växa. Bland annat har det pratats om att han skulle smugglas ut i bakluckan i en ambassadbil, för att sedan ta sig till Ecuador i en diplomatsäck.

Brittiska myndigheter har inte reagerat väl på uppgifterna om att Assange kan fly landet olagligt.

Räd mot ambassaden

Under onsdagen ska Ecuador ha mottagit hot om en räd på Ecuadors ambassad i London om inte Assange lämnas över, uppger ecuadorianska myndigheter.

"Vi är inte en brittisk koloni", sade Ecuadors utrikesminister Ricardo Patino i ett uttalande.

– I dag har vi mottagit ett hot från Storbritannien, att de kan storma vår ambassad i London om Ecuador vägrar att lämna ut Julian Assange, sade Pationo till reportrar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.