Kvinnan drogades och våldtogs av flera män på ett hotell i Meta, Italien. Foto: Wikipedia/Kekko 14Kvinnan drogades och våldtogs av flera män på ett hotell i Meta, Italien. Foto: Wikipedia/Kekko 14
Kvinnan drogades och våldtogs av flera män på ett hotell i Meta, Italien. Foto: Wikipedia/Kekko 14
Nu har fem av männen gripits. Foto: WikipediaNu har fem av männen gripits. Foto: Wikipedia
Nu har fem av männen gripits. Foto: Wikipedia

Hotellpersonal drogade kvinnan – och gruppvåldtog henne

Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern från Storbritannien drogades på ett hotell i Meta, Italien.

Sedan fördes hon bort – och gruppvåldtogs av personal på hotellet.

”Mina tankar går till kvinnan”, uppger stadens borgmästare, skriver The Telegraph.

Fem italienska män har på måndagen gripits, misstänkta för att ha drogat och gruppvåldtagit en brittisk kvinna i Meta, söder om Neapel.

Händelsen inträffade för två år sedan, när kvinnan bodde på ett hotell i staden.

Sedan dess har lokala myndigheter arbetat för att identifiera männen – vissa av dem jobbar på och vissa har jobbat på hotellet eller i den tillhörande baren.

”Turades om att utsätta henne”

Kvinnan, som var i 50-årsåldern, ska ha drogats i samband med att hon fick en drink från två bartendrar under sin sista kväll på hotellet i oktober 2016.

Männen ska därefter ha tagit henne till ett poolområde i närheten och våldtagit henne. De ”skickade vidare” henne till en grupp om tio andra män, som våldtog henne i olika rum på hotellet, skriver The Telegraph.

Foto: Wikipedia

”När den första attacken avslutades fördes kvinnan vidare till en annan anställd på hotellet som ledde henne till ett rum som är till för personal, där ett okänt antal män väntade på henne”, skriver polisen i ett uttalande.

”Det var ungefär tio av dem. Många av dem var nakna och turades om att utsätta henne för sexuellt våld.”

Fem män har gripits

Männen fotograferade henne med mobiltelefonerna under övergreppen. Sedan ledde de tillbaka kvinnan till hennes hotellrum.

Kvinnan polisanmälde gruppvåldtäkten när hon kom tillbaka till Kent, Storbritannien, och genomgick medicinsk undersökning. Läkare dokumenterade blåmärken och DNA-prov.

Meta, Italien.Foto: Wikipedia/Kekko 14

Brittisk polis kontaktade myndigheterna i Italien och en utredning påbörjades.

DNA-proven matchades med fem män som har gripits.

”Mina tankar går till kvinnan”

De misstänkta våldtäktsmännen ska enligt polisen ha skapat en chattgrupp som de döpt till ”Bad Habits”, där de diskuterade attacken mot kvinnan.

”Det var bara möjligt att identifiera några av medlemmarna i gruppen, och de jobbade på hotellet”, uppger den italienska polisen.

Giuseppe Tito, Metas borgmästare, säger att han blev förfärad när han fick höra om gruppvåldtäkten.

”Mina tankar går till kvinnan och som borgmästare erbjuder jag mina ursäkter till henne”, uppger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag