Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hotellet bryter helt med Paolo Roberto

Tv-stjärnan togs av polis misstänkt för sexköp.
Paolo Roberto.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Körunda Golf & Konferenshotell.
Foto: Holger Ellgaard / Wikimedia commons

Paolo Roberto, 51, har sedan flera år suttit i styrelsen för de båda företagen runt Körunda hotell och konferens. Enligt Bolagsverket har han även ägt aktier i företaget.

Nu meddelar hotellet att de avbryter allt samarbete med profilen – samtidigt skickade man in en ändring till Bolagsverket så sent som i fredags, samma dag som Paolo Roberto erkände sexköpet.

– Vi ställer oss inte bakom honom och kommer avsluta vårt samarbete, säger hotellets vd Ann-Charlotte Wahlstedt.

Tv-stjärnan Paolo Roberto togs av polis på en adress på Östermalm på torsdagen. Han misstänks nu för att ha köpt sex av en kvinna, något som han erkänt i en intervju med TV4.

Samma dag förlorade Paolo Roberto en rad uppdrag.

TV4 sparkade honom, radiokanalen Rix FM sa upp samarbetet och matvarubutikerna Coop och Ica slutade köpa in hans produkter från profilens varumärke ”Paolos”. Samma kväll sparkade ”Paolos” även Paolo Roberto. 

Byggvaruhuset K-Rauta agerade också och avslutade sin kampanj med Roberto, och nu står det också klart att Körunda Golf- och konferenshotell agerar.

Paolo Roberto har under flera år jobbat med hotellet som ligger i Ösmo, söder om Stockholm. På hotellets hemsida står det att han ”jobbar aktivt med konferenshotellet Körunda” och man kan läsa om helgerna han leder med tuff träning och italiensk matlagning. 

Sitter i styrelsen

Under sommaren skulle Roberto leda ännu en träningshelg på Körunda. Även tidningen Topphälsa hade en liknande träningshelg med profilen för sina läsare inplanerad under hösten. 

Men nu säger hotellets vd Ann-Charlotte Wahlstedt att de stoppar alla samarbeten med tv-stjärnan.

– Vi ställer oss inte bakom honom och kommer avsluta vårt samarbete.

Men det är inte bara kring träningshelgerna som Paolo Roberto och hotellet samarbetat. Han syns på flera bilder på hemsidan och enligt uppgifter från Bolagsverket har han sedan 2013 varit styrelseledamot i de båda bolagen Körunda Golf & Konferenshotell i Ösmo Aktiebolag och Körunda Holding AB som driver hotellet.

Båda bolagen har tidigare uppgivit för Bolagsverket att Paolo Roberto, via sitt eget bolag Punch Drunk Entertainment AB varit verklig huvudman och ägt över 25 procent – men inte mer än 50 procent av hotellverksamheten. 

Företagets vd Ann-Charlotte Wahlstedt.
Foto: Körunda

”Avslutar allt samarbete”

Men i fredags, samma dag som Paolo Roberto erkände sexköpet, lämnade båda bolagen som driver hotellet in en ändring av företrädare eller firmateckning till Bolagsverket. 

Det är oklart vad detta rör sig om, men det skulle kunna betyda att en ändring av styrelsen har gjorts, där Paolo Roberto är ledamot.

När Expressen frågar företagets vd Ann-Charlotte Wahlstedt om detta, både på telefon och i mejl, så väljer hon att inte svara. 

Hon säger däremot att Paolo Roberto inte äger några aktier i företaget. 

– Nej det gör han inte, du är felinformerad, och vi kommer att avsluta allt vårt samarbete.

Tv-profilen erkänner i TV4 att han köpt sex.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.