Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL

Hotbrev och brev med pulver har skickats till ministrarna

Publicerad

Ett brev med pulver ska ha skickats till miljöministern Karolina Skogs bostad i dag, enligt uppgift till Expressen.
Samtidigt ska Ann Linde, EU- och handelsminister, ha fått ett hotbrev.

Ministrarna bor i samma område. 

Säkerhetspolisen bekräftar hoten.

Enligt uppgift till Expressen har de två ministrarna fått brev till sig under tisdagen. I Karolina Skogs fall ska det handla om ett brev med pulver medan det i Ann Lindes fall ska handla om ett hotbrev.

– Jag kan bekräfta att det har kommit in två hot som du säger. Jag kan inte gå in mer på hoten. Det pågår två förundersökningar. De ligger hos Säkerhetspolisen. Det är det enda jag kan säga. Vi kan inte gå in på några detaljer, säger Johanna Blomqvist, pressekreterare vid Säpo. 

Hon vill inte gå in på vilka typ av hot det är och kan inte heller ge några detaljer om vid vilken tidpunkt som anmälan kom in. Enligt en granne ska polisen ha varit på plats på gatan under förmiddagen. 

– Vi har fått in anmälningar som har gjort att vi inlett förundersökningar gällande olaga hot, säger Åsa Wallentin vid polisen i Stockholm. 

Hon berättar vidare att man nu kommer att hålla förhör för att gå vidare i ärendet. 

Pressekreterare: Kommenterar aldrig säkerhetsfrågor

Ann Lindes pressekreterare vill inte ge några kommentarer om breven. 

– Jag kommenterar aldrig säkerhetsfrågor, säger Joanna Abrahamsson, pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde.

Inte heller Karolina Skogs pressekreterare vill ge några kommentarer. 

– Jag kan inte bekräfta något i den här typen av ärenden. Den typen av frågor får du ta med polisen, säger Martin Kling, pressekreterare hos miljöminister Karolina Skog.

De två ministrarna bor i samma område.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag