Strömpis är en av Örebros största nattklubbar. Foto: Pierre Bokvist
Strömpis är en av Örebros största nattklubbar. Foto: Pierre Bokvist

"Hotat att demolera byggnaden"

Publicerad
ÖREBRO. Tomas Larsson och ChaMer AB tar lätt på anklagelserna om att avhysningen på Strömpis är brottslig.
- Jag tror inte att det finns någon paragraf som säger att man inte har rätt att skydda sin egendom, säger han till Orebro.expressen.se.
Beslutet att mitt under pågående tvist på egen hand ta sig in på Strömpis och tömma lokalerna är kontroversiellt, oavsett vem som har rätt i sakfrågan.

Valde resoluta medel

– Anledningen till att vi tagit till så här resoluta medel och inte gått den gamla vanliga vägen med handräckning hos kronofogden beror på att Nyla Säljkonsult hotat att sabotera och demolera byggnaden, hävdar Tomas Larsson som står bakom fastighetsägaren ChaMer AB.
– Det skulle bara vara ett stampat jordgolv och fyra väggar kvar, därför valde vi att agera snabbt. Och jag tror inte att det finns någon paragraf som säger att man inte har rätt att skydda sin egendom.

Inte rädd för rättsligt efterspel

Han är inte rädd för ett rättsligt efterspel.
– Jag har sagt upp hyreskontraktet i god tid precis som man ska och vi har förhört oss ordentligt om vilka rättigheter vi har. Vi har gott på fötterna.
Enligt Larsson är Nyla ute efter att ta över hela byggnaden.
– Jag ser det här som en ren hämndaktion och stridsåtgärd från deras sida för att jag sa upp hyresavtalet. De vill välta ner mitt bolag i konkurs och sedan köpa hela byggnaden billigt.
Fortsättning lär följa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag