Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotades av misstänkta pedofilen – tog sitt liv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Linn och den misstänkta mannen.

Linn, 13, hotades av den 45-årige mannen. Om hon inte poserade naken framför kameran skulle han sprida bilder på henne, enligt åtalet.

Till slut mådde Linn så dåligt att hon inte längre orkade leva.

Den 8 mars ställde hon sig på tågspåret i Kumla.

– Det är så grymt och det gör så ont, säger Linns mamma till Expressen.se.

Det har gått drygt ett halvår sedan Linn tog sitt eget liv. Den 8 mars orkade hon inte leva längre och kastade sig framför ett tåg i Kumla.

– Det är så grymt och det är gör så ont, säger Linns mamma.

I dag åtalades en 45-årig västsvensk före detta idrottsledaren för flera sexbrott mot barn. Mannen ska enligt åtalet ha förmått Linn att utföra vissa sexuella handlingar via Skype. Sedan hotade han henne med att lägga ut det filmade materialet på Instagram och Facebook - samt att skicka det till hennes tränare och lärare.

Vid flera tillfällen, den 3 och 6 mars, vädjade Linn till mannen att förstöra filmen och skrev att hon skulle ta sitt liv om han inte gjorde det. Trots det fortsatte mannen, enligt åklagaren, att hota Linn som till slut valde att ta sitt eget liv.

– Jag har fortfarande svårt att tro att det är sant. Jag saknar henne så fruktansvärt mycket, säger Linns mamma.

Hon fortsätter:

– Hon var världens goaste tjej, som kunde bjuda på sig själv och locka till skratt. Hon kunde alltid låna ut ett lyssnande öra. Hon ville ofta kramas och vi kramades ofta.

Nekar till kontakten

45-åringen nekar i förhör att han haft någon kontakt med den 13-åriga flickan som begick självmord. Men han känner igen händelsen då han "läst om det i tidningen."

– Jag är otroligt ledsen för hennes föräldrar. Alltså, det är ju hemskt, säger mannen i förhör.

– Jag hade varit tokig om det gällt min dotter, det kan jag säga.

Efter Linns död kom flera anmälningarna mot mannen in till polisen och han är nu misstänkt för brott mot 24 barn och ungdomar. Totalt handlar det om 25 åtalspunkter gällande bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn och våldtäkt mot barn.

Linns mamma har även pratat med Aftonbladet om sin sorg.

– Jag önskar att jag kunde skrika ut till hela världen hur smärtsamt det är. Hur sorgen kväver och sliter. Men ingen skulle förstå. Inget kan ändå ge oss tillbaka Linn, säger hon till  Aftonbladet.se.

– Jag vill att han ska erkänna vad han gjort. Och att han ska brinna i helvetet och lida som vi har fått göra och kommer att få göra i resten av våra liv. Och alla andra stackars tjejer.
■■Familjen har godkänt att Expressen.se publicerar Linns namn och har själva valt bilden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.