Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hotade med metoo-anklagelser – kvinna åtalas för utpressning

Foto: Stella Pictures

Med flera sms hotade hon ex-maken att gå ut med metoo-anklagelser om han inte betalade en större summa pengar till henne, det skriver Mitt i Stockholm. 

”Pressen väntar på att jag ska namnge dig”, skriver kvinnan i ett sms. 

Det tidigare gifta paret från Stockholmsområdet skilde sig för 17 år sedan. I oktober förra året kontaktade kvinnan mannen via sms:

"Vi måste prata #metoo bl.a.", skrev kvinnan. 

Därefter ska hon ha försökt kräva mannen på en större summa pengar och skulle mannen inte gå med kravet meddelade kvinnan att hon skulle gå ut med hans "förfarande" till en stor kvällstidning i Sverige. 

"Antingen gör vi upp ekonomiskt eller så går jag ut med detta som är olagligt", skriver kvinnan i ett annat sms.

Enligt Mitt i Stockholm skriver kvinnan i ytterligare ett meddelande: 

"Pressen väntar på att jag ska namnge dig".

Nekar till att ha ofredat kvinnan sexuellt

I förhör har kvinnan berättat mannen sexuellt ofredat henne under längre tid, med att hon tidigare aldrig haft kraft att anmäla honom. 

Hon menar också att kravet på pengar i sms-konversationen handlar om att mannen under deras äktenskap lurat henne på pengar, och att han överlåtit aktier från hennes bolag till sitt eget utan att själv fått några pengar. Hon säger att hon aldrig haft för avsikt att utpressa honom.

Mannen nekar till sexuella övergrepp eller att han skulle vara skyldig henne pengar. I förhören framgår att han mått väldigt dåligt efter sms:en från ex-frun, som nu åtalas för utpressning. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!