Foto: Stella Pictures
 Foto: Stella Pictures

Hotade med metoo-anklagelser – kvinna åtalas för utpressning

Publicerad

Med flera sms hotade hon ex-maken att gå ut med metoo-anklagelser om han inte betalade en större summa pengar till henne, det skriver Mitt i Stockholm. 

”Pressen väntar på att jag ska namnge dig”, skriver kvinnan i ett sms. 

Det tidigare gifta paret från Stockholmsområdet skilde sig för 17 år sedan. I oktober förra året kontaktade kvinnan mannen via sms:

"Vi måste prata #metoo bl.a.", skrev kvinnan. 

Därefter ska hon ha försökt kräva mannen på en större summa pengar och skulle mannen inte gå med kravet meddelade kvinnan att hon skulle gå ut med hans "förfarande" till en stor kvällstidning i Sverige. 

"Antingen gör vi upp ekonomiskt eller så går jag ut med detta som är olagligt", skriver kvinnan i ett annat sms.

Enligt Mitt i Stockholm skriver kvinnan i ytterligare ett meddelande: 

"Pressen väntar på att jag ska namnge dig".

Nekar till att ha ofredat kvinnan sexuellt

I förhör har kvinnan berättat mannen sexuellt ofredat henne under längre tid, med att hon tidigare aldrig haft kraft att anmäla honom. 

Hon menar också att kravet på pengar i sms-konversationen handlar om att mannen under deras äktenskap lurat henne på pengar, och att han överlåtit aktier från hennes bolag till sitt eget utan att själv fått några pengar. Hon säger att hon aldrig haft för avsikt att utpressa honom.

Mannen nekar till sexuella övergrepp eller att han skulle vara skyldig henne pengar. I förhören framgår att han mått väldigt dåligt efter sms:en från ex-frun, som nu åtalas för utpressning. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag