Hotet som riktades mot centrala Härnösand under fredagen ska ha kommit genom ett eller flera sms-meddelanden. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Hotet som riktades mot centrala Härnösand under fredagen ska ha kommit genom ett eller flera sms-meddelanden. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Hot skickat till Härnösands centrum

Publicerad

Ett hot skickades under fredagen mot Härnösands centrum.

Polisen har nu förstärkt närvaron och har flera patruller i området, rapporterar allehanda.se.

– Det kommer att finnas fler poliser i uniform som fotpatrullerar i Härnösands centrum under dagen, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare, till tidningen.

Hotet som riktades mot centrala Härnösand under fredagen ska ha kommit genom ett eller flera sms-meddelanden. Enligt allehanda skickades de från en telefon med ett oregistrerat kontantkort – därför har de ännu inte kunnat spåras. 

– Det är svårbedömt och svårt att utreda. Men vi gör vårt bästa för att utreda det så mycket som möjligt, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till tidningen. 

Själva ärendet rubriceras hos polisen som misstanke om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen har nu förstärkningen i de centrala delarna. 

Allehanda.se: Bör man vara orolig?

– Det är jättesvårt att säga eftersom det är svårt göra en adekvat bedömning. Folk ska leva som vanligt men vara uppmärksam vid stora folksamlingar och om något är avvikande, säger Anderz Ohlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag