Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hot mot tingsrätt efter Fittjadomen

Petra Lundh, chef för Södertörns tingsrätt, säger att sättet som Massi Fritz uttryckt sig kan ha bidragit till de upprörda känslorna. Foto: Expressen
Petra Lundh, chef för Södertörns tingsrätt.Foto: ADVOKATSAMFUNDET
Södertörns tingsrätt.Foto: OLLE SPORRONG

"Vi kommer snart ta lagen i egna händer" och "Hoppas era döttrar eller flickvänner blir brutalt våldtagna och misshandlade nästa gång".

Södertörns tingsrätt har fått ta emot ett flertal hatiska och hotfulla mejl efter att fem män friades från misstankarna om att ha våldtagit en kvinna i Fittja i Botkyrka, skriver Sverige Radio.  

Strax innan jul friades fem män som var misstänka för våldtäkt av en kvinna i Fittja. 

Rättegången fick stor medial uppmärksamhet och den friande domen möttes av upprördhet med demonstrationer, namninsamling och debattinlägg som stöd för kvinnan och kritik mot domen.

Hatiska och hotfulla mejl

Även Södertörns tingsrätt, som förkunnade domen, har fått ta del av reaktionerna. Ett 20-tal mejl och meddelanden har skickats till tingsrätten. En del både hatiska och hotfulla, skriver SR. 

Tre av dem lyder:

"Hoppas era döttrar eller flickvänner blir brutalt våldtagna och misshandlade nästa gång"

"Vi kommer snart ta lagen i egna händer"

"Rättsväsendet i landet är en skam för landet och dess folk"

LÄS MER: Polisen om Fittjadomen: Vi ska titta på kritiken

Tingsrätten: Massi Fritz uttalande har bidragit

Petra Lundh, chef för Södertörns tingsrätt, säger till radion att sättet på vilket Massi Fritz uttryckte sig när domen kom kan ha bidragit till de upprörda känslorna. 

– Jag tror att det uttalandet har bidragit till att många är väldigt upprörda. Det är mycket upprörda känslor, säger Petra Lundh till SR.

Expressen söker Lundh och Massi Fritz.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.